Det är ett härligt bestyr att styra upp maten för julafton speciellt när vi är hela 22 personer. Först börja med att sätta menyn och sedan vem som gör vad. Vi kommer vara hemma hos oss så då blir mycket på vår lott men hej, jag älskar ju detta så det är bara alldeles alldeles underbart. Och det känns som vi gjort det ganska lätt för oss…

Jag har ett gammalt inlägg med alla våra olika jular och menyer HÄR.

Vår meny för julbordet 2025
En blandad kompott av matpreferanser och allergier gör att vi landade i en meny med fokus på mat från havet. Och med det så är det inte lika mycket lagat innan så det känns som en lite lättare uppgift att fixa. Mer tid över till att koka knäck och kola alltså.

Välkommen
Glögg
Mjuk kaka
Clementiner
Nötter
Torkad frukt

Trädgård
Buljong
Piroger

Julbord från havet
Matjessill
Gräddfil
Lök, olika finhackade
Lerpottasill
Flera sillar, krämiga och klara
Gubbröra
Calle Butler
Lax gravad
Gravlaxsås
Lax kallrökt
Laxrätt rå (salma)
Skagenröra
Janssons frestelse
Övrigt
Fyllda ägghalvor
Ansjovisrulle
Köttbullar
Prinskorv
Grönsaker/sallad
Krispig julsallad
Waldorsallad
Grönabönor-sallad
Grönkålspaj
Potatis
Ostar
Cheddarost
Edamerost
Västerbottensost
Grovt knäcke
Vörtbröd
Julknäcke

Ostbricka
Stilton
Brilliant savarin
Brie
Saint Agur
Samt ostar från buffe
Fikonmarmelad
Päron
Digestive
Finncrisp
Rågkex
Breton
Samt bröd från buffe

Efterrätt
Mandelmusslor
Grädde
Olika sorters sylt

Godisbord
Chokladask
Knäck
Julkola
Rocky road
After eight
Marsipangris
Skumtomtar
Polka
Marmelad

Dryck
Julöl med och utan alkohol
Julmust
Snaps/Akvavit
Vin (rött och vitt)
Portvin
Tonic
Gin
Och så klart sånger till det! Häfte finns att ladda ner HÄR:
Ja det där blir väl en festmåltid som heter duga? Har du ett liknande bord eller något annat?
