Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

6 februari, 2013

Saftiga drycker med råsaftcentrifug

Jag hade tydligen varit snäll förra året för tomten kom med det som stod högst upp på önskelistan – en råsaftcentrifug. Hela jullovet gick åt att pressa frukter ner i hålet och njuta av välgörande vitaminer. Barnen tyckte det var otroligt roligt att se frukterna försvinna och saften rinna ut. Och att de tyckte det var gott gjorde inte det hela sämre. Fullt av maffiga nyttigheter!

Min mor hade en variant på 80-talet och jag minns att den förde ett enormt väsen och när juicen var uppdrucken och maksinen skulle rengöras var det ett smärre h-vete. Utvecklingen går framåt som alla vet och diskningen är inte så bökig och ljudnivå är otroligt låg. Tex vaknade inte maken en morgon som ändå låg vägg i vägg och sov när jag satte igång.

Då citrusfukter just nu är jättesaftiga och härliga blir ju såklart även juicerna likaså, så de flesta safterna/juicerna har haft apelsin som bas. Även om det nästan är synd att juiciefiera dem när de är så goda som de är. Det är fritt fram att experimentera och ta de frukter och grönsaker som man önskar. Jag är inne i en loop nu med apelsin, morot, äpple och ingefära. Men, banan och mango är direkt olämpligt att använda!

Det ser lite grumligt ut, som om det har skurit sig, men det är för att de olika ingredienserna har olika fibrer, tror jag… Men innan servering rör jag om och då blir det alla tiders!

Dottern i sin krokodilpyjamas vill “trycka saft” på mogonen.

Comments (2)

  • Hihi, det är klart att jag såg ditt inlägg om drycken, det var ju du som påminde mig om min maskin! Jag hade bara morötter hemma den där morgonen, men jag ska definitivt prova lite mer blandning och med ingefära.
    Kram Helena N

  • Jag har läst på många ställen och även i bruksanvisningen att banan och mango inte lämpar sig. Ingenstans står det varför. Är det skadligt för maskinen på något sätt eller är det för att det inte blir gott? När det gäller smak och konsistens är det väl en smaksak. Så, varför inte banan och mango?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.