Följ mig:
Maträtter Utan kategori

Kikärtssallad – läckert tillbehör

21 februari, 2013

Det tog mig många långa år innan jag uppskattade kikärtan. Det var väl via hummusen som jag förstod möjligheterna och den faktiskt goda smaken. Sen att den är ytterst nyttig gör ju det hela ännu sämre. Sonen är väl så där skeptisk som jag var förr medans dottern är galen i kikärtor, eller som hon kallar dem; nötter. ”Mera nötter, mera”.

En väldigt god kikärtsrätt är denna kikärtssallad. Perfekt att ha till kött eller vit fisk.

Du behöver:
2 burkar/askar färdigkokta kikärtor (gärna de ekologiska)
1 citron
1 msk honung
1 pressad vitlöksklyfta
ca 1 dl olivolja
1 tsk salt
peppar
1 näve finhackad bladpersilja
1 msk pumpa- eller solrosfrön

Gör så här: Ta kikärtorna och skölj av ordentligt i kallt vatten i durkslag. Gör en dressing av saften från citron, honung,  salt, vitlök, olivolja och några varv med pepparkvarnen. Mixa väl. Har du sesamolja, timjan eller spiskummin hemma (och tycker det är gott) så spetsa med ett stänk av endera. Dressa och blanda kikärtorna och toppa med bladpersilja och knapriga pumpa- eller solrosfrön. Låt stå och rör om inför servering.

Foto: Helena Lyth

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Close