Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

27 maj, 2013

Antik shopping – lyxig loppis

Har ni varit på en loppis och blivit alldeles till dig för det finns så många härliga saker så minuter blir till timmar? Det finns just en sådan loppis varje sommar i Skåne som jag älskar. Superstor och fylld med fyndmöjligheter. Men som sagt en gång per år…

En butik här i Stockholm, Á la Carte – för kök och bord, ger också den känslan; att man går runt och tittar på så många vackra ting att minuter kan lätt bli en timme här inne. Inte alls samma priser dock som på somrarnas loppis men stora möjligheter att hitta den där skålen som matchar sitt arvegods man inte trodde fanns nån annan stans.

Sen att ägarinnan har ett stort sinne för styling och vacker exponering gör det hela ännu härligare. Det är som att gå runt i ett stylingmagasin. Alla köks- och serveringsprodukter står sorterade efter färg, stil eller ämne. Mycket vackert! Speciellt vid högtider som jul, påsk eller säsonger som sommar, kräftskiva (se sista bilden). Då fylls fönster och butik med just detta och man får en stor portion av inspiration.

Är du förtjust i vackra gamla ting och ska till Stockholm eller bor här och inte besökt butiken så rekommenderar jag det starkt. Men varning för förshoppning!

Follow on Bloglovin

Comments (3)

    • Helena - amelia.se

      Den största och bästa ligger i Svedberga. Det är alltid att jag går därifrån med ett stort leende och stora kap. Dessutom med pengar kvar. Hoppas på napp i sommar om vi är i Skåne då, det är endast en gång per sommar. Om du ser mig bland borden får du heja!

      Kram!

      • Sara/Prickiga systrar

        Ja, trist att det bara är en gång iår, och mitt i semestern.. Får se om vi hamnar där vi också. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.