Följ mig:
DIY & Pyssel Maträtter Tips & Trix Utan kategori

Plantera en vitlök och få godaste färska kryddan

28 maj, 2013

Visst är det lite härligt att odla och då pratar jag inte givet om att odla i stora grönsaksland och i jordbäddar utan inne i köket och i det lilla. Krasse är väl den enklaste och snabbaste formen. Men det finns annat som inte kräver stora ytor eller överdrivet gröna fingrar. Vitlök är tex en sådan sak.

Om man ploppar ner en fin och pigg vitlök (gärna med en lite antydan till grön grodd i toppen, se nedan) i jorden sätter den skott som ger en supergod färsk krydda. På mackan, i salladen eller som en fin och välsmakande garnityr. Även jättekul att se den ta fart för det går undan. Bara på några timmar hade en liten grodd tagit fart ur en av vitlökarna. Måste dock hålla mig och inte klippa för tidigt.

Follow on Bloglovin

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Helena N 28 maj, 2013 at 10:44

  Men så trevligt, jag älskar saker som växer fort, eftersom jag är så otålig och vill ha resultat på en gång! Ska genast hem och fixa en liten vitlöksodling!
  Kram
  http://helenanygrund.blogg.se

  • Svara Helena - amelia.se 28 maj, 2013 at 14:44

   Ja, gör det! Min frukostknäcke blev i några saxklipp genast lite piffigare i morse. Kanske doftade jag lite vitlök men det fick kollegorna ta 😉

   Kram!

  Lämna en kommentar

  Close