Följ mig:
Maträtter Utan kategori

Här ska syltas!

24 juli, 2013

Under gårdagen passerade vi några av de där alla härliga jordgubbs- och hallonstånden som kantar våra vägar och fick med oss en mängd härliga bär. Tanken var att vi skulle till självplock men de har stängt för säsongen. Men vi fick till en bra mängdrabatt i alla fall.

Jag har en dröm om att fylla vår matkällare med härlig sylt och marmelad. Matkällaren var en av de saker som vi verkligen föll för när vi tittade på huset och nu ska drömmen bli sann.

Kom hem ganska sent i går kväll och då började jakten på glasburkar. Med tanke på mängde bär så lär vi behöva MÅNGA burkar. Får se vad gömmorna kan vaska fram. Återkommer med resultat och recept.

Follow on Bloglovin

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Erica AKA Tomtens Dotter 24 juli, 2013 at 20:24

  Sjutton vad härligt! Jag älskar hallon, det är smaken av dem som får mig att fundera på om det inte finns en gud i alla fall.

  Kram på dig, och hoppas att ni njuter av sommar i huset 🙂

  • Svara Helena - amelia.se 25 juli, 2013 at 21:17

   Håller helt med. Hallonsmak är oslagbart och frukostmackan i morse med den nykokta hallonsylten var helt gaaaalet god. Den armé av burkar som nu står i matkällaren känns på riktigt som en skatt. Tack sköna sommar, du kommer finnas i vår källare hela hösten och vintern.

   Om vi njuter!!! Helt galet skönt att äta frukost ute, springa i vattenspridaren och grilla i kvällssolen. Lever i lyx!!

   Stor kram till dig!
   ps. välkommen tillbaka till internet 😉 Jag tittar strax in hos dig!

  Lämna en kommentar

  Close