Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

26 mars, 2022

Nu startar vi! Nya tag i barnens rum

[wordpay_ad type=”float” blur=1]

Vad bör man inte göra en lönehelg? Åka till IKEA! Men det gjorde vi ändå. För nu kan ingen av oss vänta längre. Det måste sättas igång nu – denna uppgradering av barnens rum.

Jag har gjort om dotterns rum, storebrors rum och sedan en mini-makover i lillebrors rum men det är ju några år sedan. Mycket kan hända på en ändå ganska kort tid när man är mellan 5-12 år. Det väx så in i bomben mycket samt att intressen både väcks och släcks. Och då bör ju ens rum få följa med.

Storebror smet iväg precis när vi skulle åka så vi var “bara” fyra som tog oss iväg.

Så klart börjar man med att äta för annars tar batterierna slut fortare än innan man hinner säga Billy.

Det som behövdes var ett skrivbord – till mig. För storebror får mitt, lillebror får storbrorsans men jag ser inte att IKEA är mn leverantör här. Jag går hellre då till auktionerna skulle jag säga. Men stolar – det behövde alla barn.

Och nästa grej som var viktigt var gardiner. Jag har märkt hur ljuskänsliga de är och sömn är något de behöver. Persiennerna räcker inte.

Och som alltid så är det bara några grejer till… en ny ugnsform, glödlampor, väckarklocka, matlådor osv och vips var vagnen full. Men jag måste ändå ge oss det att vi nog aldrig någonsin varit så fokuserade vid en vända dit. Känslan av att “vi redan har allt” dök upp väldigt ofta. Skön känsla ändå.

jag och min Mini-me! Jag får så ofta höra att vi är lika men det är sånt som jag inte alls kan se. Säkert samma för många föräldrar.

Det är inte jättekul att vara med å handla så tråkiga saker som gardinstänger men om man får köra och åka kundvagn blir det roligare.

Och parkera lillebror under hyllorna var allra roligast. Tyckte någon.

Nu är vi hemma igen och jag sitter här vid mitt skrivbord som då alltså ska bli sonens. Tar djupt andetag för nu kommer det jobbiga. Fyra rum måste rensas för att det ju ska ske en rockad mellan samtliga rum. Det pallar jag inte riktigt nu. Men dottern är igång och packar upp sin byrå till sitt skrivbord. Hon har energin och den smittar. Men det får bli imorgon vi gör rycket ändå. Att borra upp gardinstänger, tömma alla skrivbord och montera ihop sänggavel och skrivbordsstol pallar jag inte.

En sak per dag kan jag tycka.

Ikväll så ska vi kolla på American Song Contest. I abstinens efter mello och i väntan på Eurovision får man ta det man kan. Ska bli spännande att se om amerikanerna (med svenskar vid rodret) lyckas skapa en egen musiktävling likt vår Eurovision. Hoppas på det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.