Följ mig:
Hemma hos mig

Cat fight i sovrummet

29 september, 2013

Mitt i natten vaknar jag av att det morras inne i sovrummet. Försöker identifiera och lokalisera ljudet. Går så där. Jag sätter mig upp, ser ingenting då det är, som sagt, mitt i natten och att jag är utan linser. Anar mig se en svart liten sak i dörröppningen och då förstår jag att det är en av våra katter, Birger, som obefogat står i anfallsposition och ger ifrån sig ett ljud som mest låter som dinosaurierna i Jurassic Park.

Vaknar till liv och ser att barnen har nattvandrat in till oss men att maken är en trappa ner och nattjobbar. Vill inte att knattarna ska vakna så jag börjar hyssja åt och sjasa bort katten. Då flyger det fram en okänd katt från under vår säng. Stor och randig hoppar på vår lille svarta. Det som händer nu känns overkligt. Dessa två kattdjur slåss på liv och död. Skriks och jamas. Klor som slinter mot parketten. De små vaknar och den störste från nedervåning undrar vad vi håller på med där uppe. Cat fight, ropar jag.

Den snurrande, tvådelade pälsbollen fortsätter slåss och kivas ner för trappan. Och ner för ytterligare en trappa och ut genom kattluckan. Det är som vi befarat. Den nya katten i grannskapet kommer in till oss via kattluckan och äter upp våra katters mat under natten. Tyckt att det gått åt oväntat mycket mat på sista tiden. Nu hade tydligen Birger fått nog och skulle försvara hus och hem.

På morgonen i dagsljuset ser vi spåren av katternas batalj. Stora hårtussar ligger i övre hallen, trappan, köket och källaren. Ser ut som om nån flått en kanin i huset. Galet mycket päls. Vi tror att vår Birger har gått vinnande ur striden för vi har inte sett till den stora randige och matkonsumtionen verkar ha gått tillbaka till vad den var. Men vår hjälte är stukad. Stort sår går över örat och verkar ha blivit biten i kinden för det ser ut som om han har en tennisboll under pälsen, stackarn.

Filmen och böckerna om Pelle Svanslös är mycket populära här hemma och jag kan inte låta bli att tänka på våra och grannarnas katter som karaktärer från just Pelle Svanslös-historierna. Hur det pågår ett djuriskt drama mellan trädgårdarna. Vem är då Birger? Pelle eller Måns? Vår andra katt, Bernhard, är han en passiv gamling som låter de unga skivas och står i bakgrunden och ojjar sig? Tjejkatterna på andra sidan gatan, blir de impade av våra killar? Dramat lär fortsätta och jag inväntar upplösningen medans jag baddar vår hjältes sår samtidigt som jag undrar om den där kattluckan är en sådan bra idé.

Gratis!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Marie 29 september, 2013 at 22:04

  Ni kanske ska skaffa en kattlucka som öppnas mha ett halsband med blipp, på behörig katt. Då får ni inga “besök”

 • Svara Ulrica 2 oktober, 2013 at 15:47

  Samma hände oss när vi var nyinflyttade i vårt hus med kattlucka. Vaknade av konstiga ljud och i köket satt 3 okända katter. Vår kattlucka är nu med klädd med 7 lager silvertejp och vår lilla kattkille Bagheera knackar snällt på fönstret när han vill in.
  Halsbandet som öppnad åt egna katten är inge bra om han är jagad, då kommer den som är i hälarna in efter……
  Lycka till !

  • Svara Helena - amelia.se 2 oktober, 2013 at 16:09

   Oj, 3 katter!! Ni måste haft riktigt god kattmat som lockade.
   Ja, det där med halsband och chip har vi tänkt på men som du säger, det är inte heller helt perfekt.
   Nu har det gått en vecka och den randige har inte synts till så han kanske nu har fattat att här är det Birger och Bernhard som bestämmer.

   Tack!

 • Svara Sigrids värld 29 maj, 2020 at 17:33

  Intressant!

 • Lämna en kommentar

  Close