Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

6 augusti, 2014

Vardagsmat: Pasta med salsiccia. Roligare variant på korvstroganoff

På sommaren är jag inte mycket för att äta tunga luncher. Sallader, rester från gårdagens middag eller fil med flingor är nog mer vanligt. Men ibland vill man ha något mer matigt, speciellt barnen.

Gjorde en pasta med salsiccia, nästan som en korvstroganoff fast på salsiccia. Blev otroligt gott och slukades upp till sista pastasnurren och korvsnutten.

Ingredienser
6 salsicciakorvar
1 gullök
2-3 msk tomatpuré
ca 2 dl grädde
(2-3 msk tomatketchup)
salt
peppar

Gör så här: Koka upp vatten till pastan och koka enligt förpackningen fast 1 minut innan sluttid hälls och sparas ca 5dl av vattnet i en bunke innan resten hälls i durkslag.
Skala och hacka den gula löken och fräs i en het stekpanna med smör eller rapsolja tills löken mjuknat och fått färg. Ta av skinnet från salsicciakorvarna och hacka korvköttet i småbitar. Stek salsicciaköttet i hop med löken. Tryck i tomatpuré, häll i grädde och rör ihop. (Den salsiccia jag hade var smaksatt med fänkål och väldigt syrlig. För att få ner syran hade jag i ketchup men det är en smaksak)
När pastan är klar och avrunnen hälls den tillbaka i sin pastakastrull, korvröran hälls ner i samma kastrull och på hög värme rörs det hela ihop. Lite av det sparade pastavattnet hälls tillbaka i och pastan får koka den sista minuten ihop med korvröran. På det sättet drar pastan åt sig smakerna riktigt ordentligt. Smaka av med salt och pappar.
Servera direkt ihop med grönsallad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.