Kokar rödbetor för hela slanten och veckan

Nykokta rödbetor med smör är en delikatess men även goda kalla i sallader och som tillbehör. Just nu så finns de i drivor i butiker och grönsakstorg, så passa på!

Men de tar ju en evighet att koka och tålamodet eller tiden finns inte alltid där så nu har jag kokat ett gäng som väntar i kylen, redo att tas fram till lunch tex – ett litet tips.

I går blev det en lunchsallad med kassler. Den söta rödbetan behöver en salt kompis för att komma till sin rätt. Chevre är en känd kombi till rödbeta men jag tycker den salta fetaosten nästan är bättre.

Prenumerera
Notis om
guest

5 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
lovisawallin
lovisawallin
10 år sedan

Rödbetor är så gott! Jag brukar ugnsrosta dem- men även det är tidskrävande! Hur koker du dem, skalade? Jag tycker de tappar så mycket färg då!

Helena - amelia.se
Helena - amelia.se
Svara på  lovisawallin
10 år sedan

Hej Lovisa!
Ugnsrostade, mumma!!
Jag kokar dem alltid med skal för att de ska bevara smak, vitaminer och näring. Men kanske allra främst för att inte tappa färg. Tar inte bort blastknoppen eller den lilla ”svansen” heller. Kokar 45-60 minuter beroende på stolek och färskhet.

Malin P
Malin P
10 år sedan

Halloumi och rödbeta blir en fantastisk kombo 🙂

Helena - amelia.se
Helena - amelia.se
Svara på  Malin P
10 år sedan

Hej Malin! Åh Halloumi, hur kunde jag glömma. Det allra, allra bästa. Mmmmmm!

Sofia | Avocado Baby
Sofia | Avocado Baby
10 år sedan

Tips är tryckkokare! Då säger det bara swisch så är de klara.
http://www.avocadobaby.se

Du kanske också gillar...

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x