Nykokta rödbetor med smör är en delikatess men även goda kalla i sallader och som tillbehör. Just nu så finns de i drivor i butiker och grönsakstorg, så passa på!
Men de tar ju en evighet att koka och tålamodet eller tiden finns inte alltid där så nu har jag kokat ett gäng som väntar i kylen, redo att tas fram till lunch tex – ett litet tips.
I går blev det en lunchsallad med kassler. Den söta rödbetan behöver en salt kompis för att komma till sin rätt. Chevre är en känd kombi till rödbeta men jag tycker den salta fetaosten nästan är bättre.
Rödbetor är så gott! Jag brukar ugnsrosta dem- men även det är tidskrävande! Hur koker du dem, skalade? Jag tycker de tappar så mycket färg då!
Hej Lovisa!
Ugnsrostade, mumma!!
Jag kokar dem alltid med skal för att de ska bevara smak, vitaminer och näring. Men kanske allra främst för att inte tappa färg. Tar inte bort blastknoppen eller den lilla ”svansen” heller. Kokar 45-60 minuter beroende på stolek och färskhet.
Halloumi och rödbeta blir en fantastisk kombo 🙂
Hej Malin! Åh Halloumi, hur kunde jag glömma. Det allra, allra bästa. Mmmmmm!
Tips är tryckkokare! Då säger det bara swisch så är de klara.
http://www.avocadobaby.se