Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

5 april, 2015

Årets påskdukning går i blått

I dag är det påskdagen och vi håller på som bäst och fixar för påsklunchen. 14 personer blir vi runt bordet och det lär bli ett härligt påskkackel.

Dukningen är på plats och jag använder en blå och sval färgskala. Mina naturligt färgade ägg lägger jag på gaffeln. Tänkte först använda dem som bordsplacering och skriva namn i det vita lövet. Hejdade mig då jag nog vill spara dem för att hänga i riset. Om det då står namn på kanske det blir lite knasigt…

Det stora, yviga påskriset får stå mitt på bordet och det nästan växer i hop med taklampan Kvist.

Royal Copenhagens tallrik “Musselmalet” är min favorit. Det får mig att tänka på Danmark och danskarna är, om inte bättre än vi på sill så i alla fall delar vi första plats och det passar ju då bra när vi ska ha sillunch.

Det lilla glaset längst till höger är ett snapsglas. Jag fyndade 10 st i olika färger på loppis för 50:-/st. De är jag så galet förtjust i och de är så där lagom stora.

De där stora vita påskäggen i sten var faktiskt en reklamgrej som delades ut gratis på gatan. Eller så här; det stod hur många ägg som helst på gatan och under stod det Glad Påsk önskar mäklarfirmanX. “Jaha, vad schysst” tänkte jag och norpade. Fick så otroligt dåligt samvete att jag gick förbi firman och frågade hur de tänkt med äggen. “Vad kul att du gillade dem, vill du ha fler” sa de. Sen att vi valde dem när vi skulle sälja kanske var helt omedvetet… Oavsett så älskar jag äggen och tänker på dem varje påsk.

När man pyntar sitt påskris får man inte glömma att det slår ut små fina blad. Därför håller jag riset ganska rent för att just inte konkurrera med de vackra, spirande löven.

Nu ska jag ut å cykla med barnen och sen bygga upp påskbufféen. Mmmmm… SILL!! Återkommer med bilder på det.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.