Följ mig:
Blommor & Växter

Aldrig ge upp! Plötsligt slår eken rot i ekollonvasen

28 maj, 2015

Vet inte hur många gånger jag försökt få liv i ett ekollon i ekollonvasen från Svenskt Tenn och misslyckats. Denna gång jag testade jag nåt nytt. Hittade ett ekollon på marken i trädgården som redan hade fått en liten grodd. Tvättade av den och satte i ekollonvasen. Redan efter nån dag hade grodden växt sig lång. Nu får den spira fritt i köket och jag har fått hoppet åter.

Om ni tycker om kransen ovanför vitrinskåpet så är det något du kan göra själv. Av en pocketbok. Jag gjorde den medans jag tittade på ”Mannen med gyllene pistolen”. Så det tar endast en bondfilm i tid alltså.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Rebecca Apelvi 28 maj, 2015 at 20:56

  Vad fint ditt ”träd” blev! en massa härliga blad.
  Mitt har tre små futtiga blad på toppen…. Jag får jaga rätt på ett nytt litet ollon 😉

 • Svara Mian på Finaste mattan 28 maj, 2015 at 21:10

  Älskar ek, det absolut finaste trädet i världen! Här finns mycket tall… blä! : )

 • Lämna en kommentar

  Close