Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

27 december, 2015

Skön röd söndag med amaryllis och anemoner

I dag är det en “vanlig” söndag, dvs ingen röd dag enligt almanackan men så klart är det en skön ledig söndag för oss som har helgledigt och jullov. Och den är verkligen röd här hemma då julens röda blommor lyser i vrårna.

De röda anemonerna lyser så rött så hela rummet färgas. Anemoner är en av mina favoritblommor. Bör köpas max en dag innan de ska få användas. Köpte knoppar den 23.e och på kvällen var de stora som dessa. Ställde dem kallt och mörkt över natten så de inte skulle hinna blomma ut för mycket. Nu, tre dagar senare är de på sista sucken. Bladen lär falla i kväll.

Jag ska sluta med amaryllis i kruka. Fick inte alls till tajmingen i år på klockorna. Vissa var fina på första advent och lucia men på julafton var några utblommade och andra hade fina men stängda knoppar. Snitt amaryllis – det är mina kompisar det! Deesutom köpte jag dem till vrakpris på torget i måndags. Och de blev helt perfekt till  julaftonen. Och de lyser ännu.

Mitt älskade Napoleon har fått sig en luva. Hans buttra uppsyn blev lite bättre med mössan.

I dag ska vi hälsa på kära vänner som har ny bebis och ny lya. Ska bli så härligt att få söndagsmysa. Och att faktiskt komma ur raggsocks-koman som råder här. Att borsta året och ta sig till stan. Se lite folk och känna att världen ligger kvar.

Önskar er en härlig söndag!

______________________________________________
Följ mig gärna på Facebook: facebook.com/hemmamedhelena

Och på Instagram heter jag @helenalyth

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.