Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

5 januari, 2016

Mitt motto för 2016: Balans

Balans och Buljong – där har du mina två ord på B för 2016. Jag har alltid sett skiftet mellan sommar och sensommar som mitt nyår. Ni vet; skolan började med en årskurs upp, skaffade ny kalender, ny ryggsäck och nya förhoppningar. Men nu är det ju nyår på “riktigt” och jag dras med i tankar om förändring. Kanske också för att mitt liv är i en gigantisk förändring. Det är nystart på riktigt.

Då jag nu ska stå på egna professionella ben så har jag ingen arbetsgrupp eller projektledare som kommer ta min hand och jobba tillsammans med. Nu är det jag som går åt eget håll. Då gäller det att försöka ha en tydlig delning mellan privat och professionell. När jag jobbar hemifrån – är det på jobbtid jag torkar diskbänken eller är det när jag är privat? Jag måste hitta balansen. (Tar tacksamt emot era erfarenheter helena.lyth[at]gmail.com)

Det gångna året har varit allt annat än balanserat. Jag har jobbat heltid och haft bloggen på fritid, dvs kvällar och helger, tre små barn, make, hus, vänner och egentid att försöka hålla jämnvikt på. Ja, ni hör ju – det har varit allt annat än balanserat. “Hur hinner du??” är den vanligaste frågan jag fick 2015. “Ja, genom att välja det roligaste och fimpa vissa saker så som träning, sömn och dessutom blivit en dålig vän”. Funkar ju inte!!

Nu har jag tagit bort den del som varit störst – mitt dagsjobb och ska låta det jag gjort på kvällar, nätter, tidiga mornar och helger få flytta till normal arbetstid. Med det tas även en bra och trygg inkomst bort så nu gäller det att skapa en balansekonomi. Shit, jag som är rädd för siffror! Men min energi, övertygelse och nyfikenhet tar över – jag ska klarat!

Balansen mellan sömn och vaken tid har varit helt galen. Som småbarnsförälder ligger du back redan som det är. Jag sitter upp till 01 och skriver, redigerar bilder, letar inspiration mm och drar mig mot sängen när jag inte kan hålla ögonen öppna längre. Vid 03 är det nåt av tre barn som är ledsen, har växtverk eller vill ha mamma nära. Jag blir klarvaken och kan inte somna om. Somnar vid 04.30 och rycks upp 06 av pigga hungriga barn. Eller så har jag satt klockan för att fotografera i dagsljus innan jag gick till jobbet. 2016 ska jag ta sömnen tillbaka!

Den fysiska balansen är något som kan bli sämre med åren och för att mota detta så är träning i pigg ålder ett måste. Ja, nu är det inte bara balansen jag ska träna utan hela kroppen. Jag ska inte träna för att gå ner i vikt utan för att få energi, kondition och riktigt stark och bra hållning.

Jag känner att jag mår lika bra i skogen som på 5th Avenue och den balansen önskar jag fortsatt kunna ha 2016. Det är jag dock inte så orolig över, har alltid hoppat från den ena världen till den andra. Hoppas på många olika utmaningar åt alla håll.

Sen så är världen som den är med oroligheter. Känner att det är viktigt att även här få balans. Jag lever i lyx och tänker fortsätta i den mån jag kan dela med mig till de som behöver. Min vågskål är här alldeles full när andra har det tomt.

Så, vad tror ni? Har jag balanserade mål eller kommer ena vågskålen väga över? Kanske att mitt nya professionella liv kommer fortsättningsvis vara lika tongivande. Men då gör jag i alla fall något jag älskar.

______________________________________________
Följ mig gärna på Facebook: facebook.com/hemmamedhelena

Och på Instagram heter jag @helenalyth

Comments (3)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.