Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

6 april, 2016

Planerar barnkalas med Labyrint/Daidalos-tema

Nu drar kalassäsongen igång och planering av kalas med tema Labyrint från SVT är i full blom!

På lördag är det 7 år sedan jag blev mamma. Det är alltså 7 år sedan jag konstant började oroa mig. Andas han, svettas han, fryser han, andas han, är han hungrig, äter han för mycket, andas han, trivs han, varför skriker han, andas han… Sen kom två guldklimpar till i tät följd och oron kanske inte ökade utan bara adderade på nya frågor. Får en känsla av att mina föräldrar fortfarande kan vara lite oroliga för mig så jag gissar att denna oro kommer fortgå. En del av jobbet alltså.

Men nu var det ju inte alls detta jag skulle skriva om, förlåt, tankarna flög iväg… Hur som helst; det planeras ett labyrintkalas eller även kallat Daidaloskalas. Det fantastiska barnprogrammet Labyrint, SVT, älskas av vår son tillika födelsedagsbarn så det bestämdes för flera månader sedan att han ville ha ett Labyrintkalas. Jag älskar temafester så jag var ju inte sen att haka på.

Då hela programmet handlar om att lösa övningar och fysiska hinder så är det ju givet att få med sådant på kalaset. Kanske att vårt hem inte skulle klara det frågade vi om vi kunde låna skolans gympasal men det var tydligen helt omöjligt. Då frågade vi sonens gamla förskola och det gick hur bra som helst. Kärlek till er!!! Så, den ska vi piffa till.

Steg ett i vårt Labyrintkalas-piff är att göra “livspuckar”. Dessa tänker vi att barnen, i lag, vinner och när de fått ett visst antal ska de få gå på jakt efter skatten dvs godispåsen.

Detta är väl enda gången jag haft positiva tankar om makens snusning! Varje dosa har sparats i månader och igår satte jag barnen i arbete.

Rita, klippa och klistra på gröna lappar på locken.

 

Jag hjälpte att rita cirklarna och ta bort klisterlappen på undersidan, annars var det faktiskt de som gjorde dem. T.o.m. lilleman var med! “Vad funkar bäst? Teamwork!” Ni som fattar, fattar 😉 Så, check på första fixet.

Och med detta pyssel skulle jag säga att min nya arbetsplats, hemmakontoret, är invigt. Ser fortfarande ut som ett kaos men jag har storartade planer och vet att det kommer bli perfekt. Får ta den tid det tar.

Comments (5)

 • Vilken bra idé med livspuckarna! Ska genast be min sambo att spara sina dosor. Sonen fyller 7 i juni och tyckte labyrintkalas var en bra idé! Både han och lillasyster älskar de programmet! Du får gärna rapportera efter kalaset sen vad ni gjorde för utmaningar 🙂

  • Eller hur! Nu får de snusa hur mycket som helst 😉
   Ska bli så kul med kalaset. Jag och maken är nog lika laddade som födelsedagsbarnet. Jag ska vara Taurus och maken Daidalos. Har köpt så mycket gröna grejer som fanns i butiken att dekorera med. Tyvärr, till min extremt stora besvikelse säljs inte gröna marmeladkulor så här års!!! 🙁 Det är en säsongsvars vid jul. Men!!! Det fick bli gröna grodor istället. Kommer nog lägga upp bilder och våra tips och lekar efter helgen. Men, samla snusdosor nu för fula muggar 🙂
   KRAM!

 • Monica Kallin-Ticconi

  Vad roligt !! Riktigt sprudlar om dig 🙂
  Jag blev nog mer orolig över mig själv när jag fick barn, alltså att det inte skulle hända MIG någonting, eftersom barnen utan mig, tja,enligt mig i alla fall, var ganska förlorade så att säga…….italiensk totalt frånvarande och opraktisk pappa, idiotisk svärmor ( ja, faktiskt …) och en mamma som var flera tusen mil bort……så kändes det som om det var upp till mig 😉 Och ja, det VAR upp till mig…..:) Nu är de 20 och 18 år gamla och det är fortfarande jag som är referenspersonen så att söäa 😉 Men nog om det, du är en pysslare av rang och sprider positivitet omkring dig, även om man inte pysslar lika mycket som dig, så sprider kreativiteten av sig 🙂
  Kram på dig, Monica i Rom

  • Tack käraste Monica för dina fina ord. Och du sprider sådan fin värme med din närvaro. Så tacksam för det!!!
   Oj, har faktiskt inte tänkt på mig i detta sammanhang. Kanske för att jag känner mig så odödlig 😉 Men du har ju helt rätt! Om det skulle hända oss vuxna något så rasar deras värld helt samman.
   Kan tänka mig att det är lite annorlunda i Rom. Tänkte faktiskt på hur det skulle vara att vara småbarnsmamma där när vi var där för 3 år sedan. Lämnade mina småttingar och hade weekend med maken. Med nya ögon såg jag med fasa på alla kullerstenar och frånvaro av trottoarer. Insåg hur bortskämda/hur bra småbarnsföräldrar är här hemma. Hatten av till er!!!
   KRAM och önskan om trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.