Följ mig:
Tips & Trix

Sommartips: Koka ägg med potatisen

2 augusti, 2016

Ett smart tips till sommaren, ett life hack måste väl detta kallas. Ett tips jag använt frekvent under sommaren som passar perfekt i det lilla köket i sommarstugan, husvagnen eller segelbåten.

Så här: När du kokar din underbara färskpotatis och det är sisådär 8 minuter kvar så lägger du ner de ägg du ska koka i samma kastrull och låter koka tillsammans. Häpp!

Hur bra???

Det här tipset kommer jag använda resterande livets somrar för varje sillunch kommer gå smidigare och kräva mindre disk.

Jag lärde mig detta tips i just ett litet, litet sommarkök där man måste vara ytekonomisk. Vi var fyra familjer som skulle laga sillunch och alla ville hjälpa till. Det var som en massa glada, hungriga och hjälpsamma sardiner i en sardinburk. Alla knep, tips och life hacks är välkomna på liten yta men humöret på samlingen är det viktigaste. Tack Jesper för tipset!!!

Det var alltså detta tips som inte kom med i Nyhetsmorgon här om dagen. För er som undrade varför det i hela fridens namn stod en massa ägg där på bordet. Fick vara med här nu istället. I lugn och ro. Utan direktsändningens nedräkning.

Klicka HÄR för ytterligare 8 supertips till din färskpotatis.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara jessica 3 augusti, 2016 at 06:14

  Smart, men jag har dock hört att äggskalen avger någon ¨gift under kokning. Vet inte om det är sant men är det så så måste potatisen dra åt sig det.
  Tåls att kolla upp. 🙂

 • Svara Annika 3 augusti, 2016 at 19:15

  Himla fiffigt! Men hur undviker man att äggen spricker? Har själv flera gånger råkat lägga ägg som jag ska koka i lite för varmt vatten, och de har spruckit pga temperaturskillnaden. Kanske ska låta dem ligga framme ett tag först, så de inte är kylskåpskalla?

 • Lämna en kommentar

  Close