Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

23 augusti, 2016

Prickar!!! Jag trend”spottar” lite & ser prickar överallt

Prickar! Aldrig har det väl varit så mycket prickar överallt?! (förlåt ordvitsen i rubriken…)

prickar_2016

Ni vet hur det är – första gången man ser något nytt känns det lite ovant och kanske lite obehagligt. “Men det där kommer jag aldrig gilla/ha på mig/köpa”. Sen så ser man det igen, på ett nytt stället, och det börjar liksom landa lite. Sen så syns det överallt och helt plötsligt känns det helt rätt och “jag bara måste ha den/det”.

Så var det med prickar för mig. Först såg jag prickar på porslin och tyckte det såg lite skitigt ut om jag ska vara ärlig. Sen så gick jag igenom de steg här ovan och tyckte att det var det enda rätt.

mateus_porslin_helena_lyth

Så till den milda grad att jag gjorde prickigt porslin ihop med Mateus om ni minns. (Kanske borde fråga om jag får vara inhoppande designer…)

Nån som har gjort det på riktigt och som vanligt sätter fingret på trender är ju Trendenser-Frida.

trendenser_and_friends_kruka_5724f05a9606ee043a5114ec

I ett samarbete med Thérese Hagström Olsson har hon tagit fram en söt kollektion vaser som är just stänk-prickiga.

moderna_museet_yayoi_kusama_06

Den makalösa utställningen på Moderna av Yayoi Kusamas sätter ju pricken över i om man säger så. Här har hon tagit prickarna till en helt ny nivå. Och storlek. (Om du inte sett utställningen än så gör det!!!)

Hay

Foto: Normann

Sen nu i Köpenhamn var det så mycket prickar och cirklar (Hay, Normann) att jag började förstå att det inte bara var jag som tyckt att denna lekfulla design är på pricken rätt. (Förlåt igen…)

formex_trendutställning_prickar

När en liten sneak peak från Formex dök upp i mitt Instagramflöde så skulle jag nog säga att prickar är det hetaste just nu!

Prickar är inget nytt, det vet vi. Men allt handlar ju om att ta det till vår moderna tid. Gör det modernt och nytt.

Förr så var prickiga, stänkta väggar väldigt vanligt i Sverige. Hem där man inte hade råd att ha tapeter som de fina stadsborna valde man att stänka färg på väggarna genom att sprätta med en pensel. Det blev dekorativa väggar med mönster som dolde fläckar gjorda av vardagens liv rätt osynliga. Vanligt förekommande i trapphus och i offentlig miljö idag om ni kollar efter.

Ella_Sandberg

Och Sandbergs tapetserie Ella tycker jag väl är en härlig, underbar och uppdaterad version av den traditionen.

Nu i morgon öppnar Formex och det ska bli spännande att se om jag har rätt, hur många prickar jag kan se.

Personligen så gillar jag prickar. Perfekta cirklar eller stänk, spelar ingen roll. Japans flagga måste väl tex vara Tellus snyggaste???

Foto: Helena Lyth, Frida Ramstedt, Hay, Normann, Formex, Sandberg

avsändare

PS: Följ mig gärna på Facebook & Instagram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.