Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

20 september, 2016

IKEA kom besök idag. Shit, tur att jag hade städat!

Ja, det är ju inte varje dag IKEAs internationella utvecklare ringer på dörren för att se hur en “vanlig” svensk småbarnsfamilj får livet att funka i hemmet. Men så skedde alltså idag.

Eller så här: det var ju såklart inbokat sedan tidigare att de skulle komma men det var bara det att jag skrivit upp torsdag men de kom alltså idag. Sådan jäklarns tur att jag var på väg hem när de ringde och undrade var jag var. Och tur nr 2 – det var städat! Hade de dykt upp igår hade de fått se en verklig “vanlig” familj med kaos, dammråttor och smutstvätt. Ibland har man tur…

För två år sedan fick jag frågan om jag kunde tänka mig att öppna upp mitt hem för IKEAs utvecklare för att de skulle få se verkligheten. De vill alltid ha nya hem att besöka men det hem som de skulle besöka i år hade fått vattenskada så då fick jag frågan igen.

Det är alltså alla länder som är med på detta, som ett FN i inredning så att säga. Här kom kineser, tyskar, brasilianare, spanjorer, finnar, amerikaner mm.

Jag gick själv igenom de saker jag tyckte de saknade i sitt sortiment men jag tror inte att just den extra breda soffan med schäslong ut åt höger är det så många fler än jag som vill ha… Men idéen om möjligheten att köpa nya lock till glasburkar som gått sönder gillade de. Kom ihåg var ni hörde det först!

Grannarna på gatan undrade lite lätt: “har du storfrämmande Helena?” Inte till vanligheterna att en hel buss kommer upp för gatan här! Ha ha ha!

Jag bor i funkis, älskar funkis och älskar att prata å sprida funkis. Stackarna som kom hit. Pratade säkert sönder dem helt på knagglig engelska. Men har de nu kommit till detta funkishus måste de ju få lite fakta.

Roligt hur de tyckte att mitt hemmakontor, arbetsbord, påminde om den historiska hantverkarverkstad de sett på Skansen igår. Vet inte riktigt hur jag ska tolka det….

Något vi pratade mycket om var återvinning. De såg i källaren hur vi samlar allt, byggt upp en egen återvinningsstation. Inser nu, genom deras ögon, hur mycket vi återvinner och viktigt det har kommit att bli för mig. Tack vare avfallskvarnen i köket och möjligheten att förvara återvinning tills vi åker till återvinningsstationen har vi endast två soppåsar i veckan. Och det är då alltså inkluderat lillkillens blöjor. Oj, nu var jag rätt impad av mig själv faktiskt!

TACK snälla IKEA för besöket. Det är så kul och intressant att få sitt hem ifrågasatt faktiskt. “Varför har ni TV’n i källaren där det är mörkt och trångt när ni bor så ljust och luftigt i övrigt?” Inte tänkt på det på det sättet. “Har svenskar känslan för inredning i blodet?” Kanske det. “Hur mycket får dina barn vara med och bestämma?” Öh, typ 5%…

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.