Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

22 januari, 2017

Favoriter från Formex 2017 – Nordic Space

Några dagar har gått sedan Formex och jag gissar att du som läser detta är inredningsintresserad och redan läst en massa om årets första Formex. Kanske du redan tröttnat? Jag har det inte – energin och inspirationen från Formex brukar leva kvar länge i mig.

Hursomhelst: Här kommer några saker som fastnade i min kamera och mitt minne.

Vi börjar med en liten tillbakablick till mitt förra inlägg där jag pratade om att många företag just blickar bakåt, inåt, istället för att skapa helt nytt.

Favoriter i repris

formex_2017_lungby_porslin

Lyngbys porslin återuppstår och mitt funkishjärta slår lite snabbare. Detta är så vackert!

kostaboda

Kosta Boda fyller mäktiga 275 år och producerar på nytt serien Limelight av fantastiska Göran Wärff.

Village hade inga direkta nyheter på mässan utan just lagt till varianter på sin kollektion.

village_rod_sten

Deras stenbrädor i limestone får en röd variant. Något i mig suktar efter den röda färgen.

Blomstrande större nyheter från Design House Stockholm.

formex_2017_stockholmdesignhouse_02

Det lilla äggformade växthuset Grow kommer nu i en större  storlek. Kan jag ana årets hetaste påskpynt?

formex_2017_stockholmdesignhouse_01

Elsa Beskow har kommit till liv igen hos Design House Stockholm sedan länge och nu i en somrig, blommande askserie. Så vackert och glatt.

formex_2017_aos

Blomstrande nya färger även hos AEO. Trodde helt klart att Anna Elzer Oscarson skulle vara vinnaren i Formex Formidable. Måste ha kommit på en hedrande andra plats då, eller hur?!

Grovt porslin fortsätter och blir grövre samt hantverk i centrum.

formex_2017_porslin_by_on

Koppar med enorma fat från By On. Älskar känslan här: detta är motsatsen till take away, en fika som liksom är där den är. Går inte att gå runt med denna.

formex_2017_marmorerad_keramik

Marmor har vält över oss länge. Från själva stenen marmor till att allt skulle marmoreras. De här krukorna som glaserats till marmor gillar jag mycket. De är gjorda av Johanna Günther som ställde ut i den kanske mest spännande hörnan på mässan: Young Designers

Där ställde också mässans roligaste nyhet ut: Täljogram

formex_2017_taljogram

Det är alltså en prenumeration där du månadsvis får färskt, vakuumförpackat björkträ och instruktioner så du ska kunna skapa, tälja. Behöver jag säga att jag fullkomligt äääälskar denna idé?

Detta är en mässa för vår och sommar och Agneta Thörnqvists monter gav mig en somrig känsla trots den rätt dova stylingen.

agneta_thornqvist_ljuskrona

Agneta är en legendar i inredningspressen. Grand old lady som stylat inredningsreportage i Elle Decoration i 24 år! Nu ställer hon ut på Formex för första gången med sina egna ljuskronor. Så vackra. Jag vill ha ett stort växthus med den obehandlade kronan och se hur den blir roströd med åren.

Barnrum

Jag har tre små barn men av någon anledning så dras jag aldrig till barnrumsavdelningen. Konstigt med tanke på hur barnslig jag ändå är. Hursomhelst, jag träffade av en slump en representant i pressrummet och hon fick mig lockad.

formex_2017_kids_room

Kid’s Concept har under skapat inredning och leksaker i 10 år och nu tagit en något annorlunda sväng i sin design. En lite mer jordig färgskala. Jag föll verkligen för deras monter och pladask för…

formex_2017_kids_room_mamut

… deras mammut! Jag behöver ingen mammut, mina ban behöver ingen mammut men jag vill ha en.

Och apropå barnslig så är inte dessa ballongkaniner något av de sötaste ni sett?

formex_2017_mini_by_on

De är från By Ons satsning Mini By On.

Sten och marmor i flera färger

Den röda stenbrädan högre upp här från Village är verkligen en del av det som ligger i tiden: hållbara material och i mer färg. Då är de färgade stenarna något som kommer stanna och vi se mer av. Röd marmor tycker jag har legat och puttrat länge där bakom den vita och gröna marmorn.

Danska AYTM har mycket färg i sina kollektioner och på första sidan på deras sida är det marmorgolv och väggar i flera olika färger.

aytm_red_marble_rod_marmor

Läcker klocka i röd marmor från just AYTM.

formex_2017_victorian

Ja, nu är det här då pappkartonger med tryckt marmor på men jag bara älskar de olika färgerna. Turkos marmor! Tänk den som kunde få ha det!!! Doftljus från Victorian.

Åh, detta är ju bara ett axplock. Fanns ju miljarders saker till men detta fastande i kameran. Nu snurrar det i huvudet, säkert massa mer jag om nån timma kommer på att jag skulle tipsat om… Men, de sakerna lär jag se på Formex i augusti för då är det dags igen…

avsandare

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.