Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

11 februari, 2017

Hemnetspan: Underbar funkis på Reimersholme. Skärgård mitt i stan

Jag har inte så stor vana att surfa runt på Hemnet men då och då händer det så klart och speciellt efter funkis då det är lite av min favoritstil.

När jag fick såg denna lilla pärla blev jag så glad. En lägenhet som fått behålla mycket av sin funkis i original samt varsamt renoverad med helt nytt, tidstypisk kök. Sådant jag älskar, både i stilen men också att renovera med en stil som passar husets egna ålder och själ. Tro det är det bästa för hållbarheten och miljön.

Detta underbara Kvänumkök. Älskar det så. Finns i en minivariant som jag så gärna skulle vilja ha i vår lilla lekstuga. Kanske att ta i eller?

Jag får så mycket vibbar från min singellya jag bodde i på Kungsholmen så det kanske också det som får mitt hjärta att klappa??? Singel, snygg och sovmorgon, ha ha ha.

Precis samma dörr som vi har här hemma till vår gästtoalett.

Vet att gardiner och textilier är på modet men det är så härligt att låta just dessa stora funkisfönster få vara öppna och vida.

Så vackert balkongräcke.

När jag skulle flytta hemifrån för tusen år sedan var jag helt besatt av att jag skulle ha “rätt element”. Dvs sådana här gamla, bulliga. Japp, detaljnörd!

För de som inte vet vad Reimersholme är eller var det ligger så är det en liten holme mellan västra Södermalm och Långholmen. En ganska hemlig plats mitt i Stockholm och kanske den vackraste hemligheten? Naturen är bevarad mellan husen och alla kåkar har typ kontakt med vattnet.

Så efter ett besök i denna gemensamma bastu kan du gå direkt till den brygga med badsteg precis utanför. Att bada mitt i stan – kanske det bästa med Stockholm?

Alla bilder från Historiska Hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.