Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

10 mars, 2017

8 saker att pyssla med i helgen

Hej helg! En vecka har har nått sin fredag och jag har verkligen längtat efter denna dag. En knasig vecka med en splittrad familj. Här har vi verkligen gått om varann, nästan så vi mötts i dörren. Ja, både vuxna och barn. Ser fram emot en helg med mina kära riktigt nära.

Vad göra i helgen då?

1. Ofrånkomligt

Svårt att inte nämna elefanten i rummet: Melodifestivalen! Här är det några som jublar, planerat in sitt tittande och har röstningen klar. Andra suckar och vänder sig bort. Jag älskar Mello men efter alla dessa veckor känns finalen rätt så ointressant. Tycker programmen och delfinalerna varit rätt vattniga, säkert för att spara allt krut till finalen men om man tröttnar på vägen? Vill man kolla på finalen ändå? Klart jag kommer titta men är tveksam till detta långa utdragna spektakel. Fast, det roligaste med mello är den parallella diskussionen som sker på sociala medier. Mina FB-vänner är gudomligt roliga. TACK!

2. Baka vad som helst

I dag fredag efter skola och förskola har jag lovat de tre små trollen att vi ska baka. “Stora Stygga Vargens chokladrutor” minsann. Jag har kommit av mig helt i bakandet. Hade en period för inte så längesedan jag bakade titt som tätt men det har liksom blivit för mycket av projekt.
De två stora, 7 & 6 år, är nu på väg att bli självgående i köket. De vill verkligen vara med och testa. Så himla kul tycker jag. Det kanske göra att bakningen kan återuppstå i det Lythska hemmet? Bara man lägger till 25 minuter i planeringen för att städa men det är det väl värt… Några snabba enkla tips på vägen? Havreflarn Jordnötskakor, Kardemummakaka

3. Repeatlyssna!

Strunta i schlagers och lyssna på den här låten på repeat. Hela helgen!  Kan. Inte. Sluta.
Dra upp volymen, gör plats i vardagsrummet, ta tag i någon och gunga med.

4. Börja tänka på påskpyssel

Jag förstår att alla inte är som jag (!) och tänkt på påskpyssel sedan nyår men nu är det snart bara 1 månad kvar till påskhelgen så att fundera lite på påskdekorationer, fixa påskris och ta in ljusa påskglada färger är väl härligt? Jag har nu lagt upp mycket av mitt påskpyssel i min högerspalt på laptop och under inläggen om du läser i mobilen. Annars finner du påskpyssel HÄR.

5. Lära sig skriva. Snyggt

Lära sig (eller i alla fall testa) kalligrafi, brush lettering eller annan handskriven teknik. Jag skäms över min handstil. Jo, men det är sant. Så till den milda grad att jag gör den liksom fulare så att ingen ska ens tro att jag kan skriva snyggt. Men jag vill så gärna kunna göra vackra bordsplaceringar, grattiskort eller skriva snygga hälsningar. Övning ger färdighet heter det ju och jag har nu sett så många youtube-klipp och pinterest-bilder så jag borde vara redo. Bildkälla

6. Beskära buskar

Vi har en syrenberså som är helt vildvuxen och den måste beskäras. Samma sak med lavendeln. Alla vi prata med säger att det är NU man ska beskära. “Föryngringsbeskärning då alla stammar kapas av i fotknölshöjd”. Så om jag har några aggressioner kan jag alltså ta ut dem på dessa stackars syrener och kapa dem längs med fotknölarna. Låter bra.

7. Skratta

Vi har som rutin här hemma på vardagsmorgnarna att lyssna på sagor. På Spotify finns alla Astrid Lindgren, massa Disney, Loranga, Dunderklumpen, Pelle Svanslös mm, mm. Det får upp barnen och en timmes saga är precis vad som hinns med under frukost, påklädning och tandborstning. Äldste sonen har hittat humorn på tv, film och youtube. Han skrattar så han gråter åt Monthy Pyton, Helan & Halvan, Al Pitcher och allt där emellan. Maken hittade Johan Glans på Spotify och en morgon denna vecka hade vi Johans sällskap i högtalarna. Tror hela dagen blev lite härligare efter att fått skratta sig magkrampig till frukostkaffet. Klicka på lilla pilen där uppe och njut!

8. Sortera & plastbanta

plastbanta

Jag påbörjade en plastbantning för några år sedan men kom av mig. Maria har skrivit en mycket viktigt och bra inlägg om plastbantning. 6 st snabba tips för att komma igång och göra rejäl skillnad. Egentligen är det inte så svårt. Bara att börja smått.

Japp, där har du min helg! Hoppas något kanske kan ha inspirerat. Utöver detta så har vi familj och vänner att träffa. Och basket, simning och teaterskola. Blir nog bra detta.

Kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.