Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

28 april, 2017

8 saker att pyssla med i helgen

Sista helgen i april så nu är vi på vippen in i ljuvliga maj. Det ska som vanligt firas med iskalla fingrar och tår, huttrande runt en majestätisk brasa. Och kanske några andra härliga saker speciellt nu när helgen faktisk är i dagarna tre! Här kommer några tips vad helgen kan innehålla:

1. Sjung högt

Så klart ska maj sjungas in. Gärna ihop med andra i kör och med gulnande studentmössor på skallen. För några år sedan firade vi valborg i Göteborg och då gick denna på repeat. Mycket bra komplement till Vintern rasat… och Sköna maj…

 

2. Baka eldiga muffins

Min kollega i The Creative Collective, Gina har det bästa tipset till Valborg – att baka snygga, eldiga muffins/cup cakes. HÄR är länk till hennes ljuvliga blogg och recept.

 

3. Gjut i gips och odla

Vissa valborgsmässoaftnar så står man med lätt kofta över axlarna. Andra är dt lager på lager och vinterkängor. Oavsett vill man känna känslan av vår och spirande natur. Det man kan göra är att odla själv och det blir ju ännu härligare i egen kruka. Anna María har gjort denna galet vackra kruka genom att gjuta i en gammal tårtask. Kolla in HÄR hur du kan göra den.

 

4. Grilla?

Är det i helgen det blir grillpremiär? Eller har du grillat ända sedan Tjugondag Knut? Vi ska bort över Valborg och det har just ryktas om grill. Förra året var det mycket grönsaker som grillades så som morötter, avokado, lök och det kommer nog fortsätta 2017.

 

5. Besök museum du aldrig besökt

Känner du igen dig att du går dit du vet vad du får och att du vet hur du ska bete dig? Barnen här hemma går gärna tillbaka till samma museum gång efter annan. Vet inte om det är för att det är det bästa utan för att det säkerligen är tryggt. När vi föreslår något annat blir det nej. Rätt förståligt. Man vill veta vad man får helt enkelt.

Får jag föreslå ArkDes? Arkitektur och Design-museumet som ligger i samma huskropp som Moderna Museum. Just nu är det färgsprakande och superinspirerande utställningen om Josef Frank.

 

6. Sopa rent

För några veckor sedan var det vårvärme ute och då rensade jag rejält i trädgården. Så hårt att jag hade så ont i armar å axlar att jag inte kunde lyfta dem på kvällen. Sedan kom vintern tillbaka ett antal gånger. Vårvindor friska också så nu behövs det en rush igen. Och framförallt sopa rent på uteplats, balkong och altan. Ställa dit utemöbler. Får bort alla de enorma högar barr som våra stora tallar tydligen vill strössla över vår tomt.

 

7. Långfrukost på en måndag

amerikanska_pannkakor

Klart ett frukosttips måste på då det ska helgtipsas! På måndag är det ledigt och ingen simskola, basket eller teatergrupp så inga familjemedlemmar ska rusa iväg. Helt klart upplagt för långfrukost. Amerikanska pannkakor kan passa så blir frukosten kanske mer brunch?

 

8. Ta ställning

1.a maj och demonstrera. Oavsett var du står på den politiska kartan kan man och bör man ta ställning för något. Vill du aktivera dig i något? Kanske aktivera dig i dig själv?

Jag tänker nu mer inåt. Behöver det. Jag har under senare tid behövt omvärdera en hel del saker. Känt att det gått väldigt fort och att det börjar bli lite svajigt. Jag behöver tänka till och ta ställning hur jag vill och behöver ha mina vardagar. Önskar kunna aktivera mig mer i omvärlden men just nu får jag gräva där jag står.

Önskar dig en riktigt fin och skön långhelg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.