Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

4 juli, 2017

Ny matta i vardagsrummet & det gav en ommöblering

Brukar få kommentarer om att jag inte visar så där jättemycket från mitt och vårt hem. Jag plåtar ju nästan alla bilder själv till bloggen och för uppdrag här i hemmet men att det kanske då inte visar så mycket då det är tajta bilder och visar mer detaljer, närbilder.

Har också den förklaringen att jag inte är färdig med hemmet. Eller det blir man väl aldrig om man nu gillar inredning, men vad jag menar är att jag vet hur jag vill ha det men då det tar både energi och kräver pengar så får det liksom ta sin tid. Då har det inte känts kul att visa något jag inte är helt nöjd med.

Kök, matsal, sovrum och badrum är väl så gott som klara men vardagsrummet – det är under en ständig process.

Kommer ni ihåg att jag med sådan glädje ropade ut att jag äntligen hittat fåtöljerna till vardagsrummet? De skulle kläs om, men har det klätts om?? Icke sa Nicke! Det är för att först måste vi köpa soffa för den vi har är gammal, galet sliten, halt och såååååå fel stil för hemmet. Men den går att sitta i så när vi hittar rätt då får den ett nytt liv någon annanstans. Hur som – soffan har blivit den första brickan i detta domino-spel. Den avgör färgen på fåtöljerna, den avgör storleken på soffbordet och både färg och storlek på matta. Men!

I helgen var det utförsäljning på Layered som ska stänga sin superhärliga lokal på Söder. Har ju suktat efter deras mattor men då de kostar en rejäl slant om man vill upp i storlek så har jag hejdat mig. Men nu så!

Med risk för både liv och lem slängde jag mig in i lokalen. Det var så mycket folk och det var mattrullar överallt. Jag föll faktiskt baklänges då jag tappade balansen helt när jag försökte ta mig fram i rummet. Inte alls pinsamt, host host!

Efter lite byteshandel bland besökarna stod jag med en fantastisk ullmatta, Triangel, som var som klippt och skuren för vårt funkishem. Och med 50% rabatt dessutom. Så efter 4 år får äntligen vårt fina rum en matta värdig det.

Tur att han där i fönstret delar min smak och är okej med mina infall. Och han la till citat från favoritfilmen The Big Lebowski: That rug really tied the room togheter! Håller med.

Japp! Den är min!!!

Men nu så har vi alltså en matta och då blev jag ju sugen på att verkligen låta bollen fortsätta när den väl kommit i rullning. Väggen och byrån/skänken vid soffan har heller aldrig funkat där. Jo, vid jul som gottabord men det är ju typ 2 av årets 52 veckor.

Dags för en rockad och låta skåp, Kilt från CKR, från matsalen och byrå byta plats. Och då de är helt fyllda med prylar måste de ju först tömmas…

Nej, jag behöver inga fler glas!

Det blå skåpet som ingen skiter i och jag nu vet var det ska stå.

Ok, sugen på lite Före & Efter? Kanske inte är världens förändring men kan säga att det blev en helt annan energi i rummet.

Före

Ja, nu är dessa två bilder ruggigt ostajlade och så men så är det ju i verkliga livet. Om jag skulle få infall att puffa en kudde snyggt kommer det strax en parvel med iPad i högsta hugg och vräker bort allt och vältrar sig i soffa och kuddar. Här är kuddarna i alla fall i soffan – det är ju bra.

Och tavelhängningen har jag aldrig varit nöjd med. Fram med hammare och spik, nu ska jag fixa det en gång för alla. I alla fall fram tills the soffa kommer på plats. Vilket år som helst…

 

Efter

Så snyggt det blev med det mörka trät mot den gröna väggen! Att jag inte tänkt på det tidigare?

Min älskade pillerfikus har växt sig hög och passar bra in på byrån/skänken. Måste få ordentlig kruka bara. Ser lite tomt ut och det kliar i fingrarna att ställa något där men måste hejda mig lite ändå. Detta är ju den perfekta avlastningsytan vid middagar så en massa vackra ting kommer bara vara i vägen.

Så där blev det alltså. Och det är inte en riktig efter då som sagt är under konstruktion. Soffa, soffbord, fler (stora) tavlor och klä om fåtöljer. Tar det som det kommer. Ska ju bo här ett tag tänkte jag. Verkar vara lugnt enligt katten Birger också…

Comments (6)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.