Följ mig:
Blommor & Växter Jul Julpyssel

Vinn skål & serveringsfat från Cervera samt tips på hyacintgrupp

4 december, 2017

Då var det dags att öppna den fjärde luckan i min julkalender. Innehållet är väldigt vackert  – en stor skål med handtag och ett fat på fot från märket Rua Nova hos min samarbetspartner Cervera.

Rau Nova är en vacker rustik servis tillverkad i Portugal i en keramikverkstad grundad på 1800-talet. Rua Nova kombinerar tradition och modernism och hyllar grundaren Raphael Bordallo Pinheiro. Servisen är inspirerad av hans karaktäristiska kakelplattor som än idag kan ses på gatorna i Portugal.

Ett underbart kakfat att servera med. Kan även användas till förrätt, bröd eller annat gott. Låt fantasin flöda! En lite mindre skål att använda för servering av frukt, sallad eller annan god mat. Gör sig fint till varje servering.

Tävling! Vinn skål och servervingsfat.

Svara på frågor i kommentarsfältet nedan senast 23.59, idag måndag 4/12.

1. Hur bred är skålen?
2. Berätta vilka du skulle vilja servera, bjuda på middag

Vinnarna utses av jury och värdet på vinsten är 948 kr (399 kr och 549 kr).

Tips på julgrupp med hyacinter & kottar

När jag ändå har dig på tråden vill jag tipsa om ett snyggt sätt att göra en fin julgrupp med hyacinter.

Ta bort plastkrukan från hyacinterna och ställ dem i en skål med hög kant. Fyll de tomma ytorna med kottar så de står stadigt.

Jag brukar inte vattna hyacinter då de har den energi den behöver i löken. Sprayar med blomspruta på blommorna när de har börjat blomma. Om jag vattnar på jorden och löken blir stänglarna för långa tycker jag. Smaksak så klart.

Ingen jul utan hyacinter. Så är det. Doften från hyacinter är så viktig för den där äkta julstämningen. Med grupper som denna lite här och var i hemmet blir det perfekt.

Var nu med och tävla om detta vackra fat på fot och skål. Lycka till!!!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Lena 4 december, 2017 at 10:54

  1, 16 cm
  2. Jag skulle servera och bjuda min familj på middag eftersom det är mys december och julen står vid dörren. Så känns det allra närmaste viktigaste.

 • Svara Madelene Carlén 4 december, 2017 at 11:00

  Skålen är 29 cm 🙂

  Jag vill bjuda min mormor på en mysig 3-rätters i en gedigen miljö i vårt nya hus.
  Då vi flyttar 1 timme bort är hon orolig över framtiden – jag vill övertyga henne om att hon alltid har ett hem hos oss.

 • Svara Olivia 4 december, 2017 at 11:18

  1. 29 cm
  2. På julen kommer mamma och pappa hem till mig på lunch. Vore så mysigt att få servera något härligt i den fina skålen då!

 • Svara Mia 4 december, 2017 at 11:40

  Skålen är 16 cm 🙂
  Jag skulle bjuda min härliga familj på julmat. Vi bor långt ifrån varandra och det är så mysigt att träffas allihop över julen?

 • Svara Monica Beuchel 4 december, 2017 at 11:57

  1. 29cm
  2. Inför julen vill jag umgås med mina kära vänner som följts åt genom livet. På fatet och i skålen blir det härlig plockmat i julens smaker.

 • Svara Anna Petersson 4 december, 2017 at 12:00

  Jag tror att skålen är 35 cm i diameter.
  Jag skulle vilja bjuda kronprinsessan Victoria och Daniel på middag.
  Jag är så imponerad av Viktoria och Daniel skulle vara roligt att få veta mer om.

 • Svara Jennie Sundberg 4 december, 2017 at 12:29

  1. 29 cm
  2. Min mamma är värd en middag. Hon advents-och julstressar fast det egentligen inte finns något att stressa upp sig kring. Hon behöver bli ompysslad så hon kopplar av en stund:) I december ska man njuta och det är ok att köpa färdig pepparkaksdeg! 😉

 • Svara Jennie Ingvarsson 4 december, 2017 at 12:45

  1. 29 cm
  2. Jag skulle bjuda min bästa vän och hennes familj. Det kommer att bli en glad, stökig och härlig middag!❤️

 • Svara Anneth Strinnholm 4 december, 2017 at 13:50

  1. 29 cm är skålen med de gulliga små öronen. 🙂
  2. Det blir en ganska ensam jul i år, utan möjlighet att resa och hälsa på släkten, men jag & maken får i alla fall fira julafton tillsammans. Det blir bara vi två. Jag skulle vilja servera klassisk ris a la Malta ur skålen och någon lite mer otraditionell juldessert från fatet, kanske en liten grekisk Galatopita (mannagrynskaka) smaksatt med saffran och apelsin.

 • Svara Charlotte Wetterdahl 4 december, 2017 at 15:11

  1. Skålen är 29 cm
  2. Jag skulle vilja bjuda vänner från längesen på middag. Livet springer så fort ibland att man inte hinner annat än att tänka på alla som betyder så mycket.

 • Svara Marlene 4 december, 2017 at 15:23

  1. 29 cm
  2. Jag skulle bjuda på julkaffe för familjen, på fatet skulle det vara gula lussekatter och kanske pepparkakor. I skålen hyacinter eller frukt, gärna Ingrid Marie äpplen.

 • Svara Carina Gustafsson 4 december, 2017 at 16:19

  1. 29 cm
  2. Jag skulle bjuda mina barn med respektive. I skålen skulle jag ha julgröten och på fatet skulle mina hemgjorda ”gristekakor” ligga

 • Svara Caroline 4 december, 2017 at 17:35

  1. 29 cm
  2. Skulle bjuda min älskling på tomtegröt i den fina skålen, på fatet skulle nybakat vörtbröd ligga.

 • Svara Linda Pinda 4 december, 2017 at 17:49

  Hej! Här är mina svar:
  1: 29 cm
  2: jag vill ha dem framme på våra vardagsmiddagar i min familj! Det ska vara fin även på vardagen tänker jag, mer vardagslyx åt folket ? kanske får det serveras spagetti en dag och vara fint fruktfat den andra?! ?

 • Svara Sanna 4 december, 2017 at 18:04

  1. 29 cm
  2. Prins Daniel och Kalle zackari Wahlström skulle jag bjuda på ärtsoppa och pannkaka. Vi skulle prata om hur vi kan arbeta med barn och ungdomar som inte tycker om att röra på sig och hur idrotten kan organiseras så att alla kan vara med på sina villkor samt att det finns plats för idrott som är fri från tävlingshets och prestation för de som bara ”vill ha kul och röra på sig”

 • Svara Helen Lyckhage 4 december, 2017 at 18:13

  1. 29 cm
  2. Jag vill bjuda min man och mina tonårssöner på en mysig adventsfika då senaste veckorna varit alldeles för hektiska med jobb för både maken, mig och skola+jobb för äldste sonen.
  Jag skulle fylla fatet med Mozartkulor, Rocky road, Baileys tryffel och knäck, skålen skulle jag servera baconlindade dadlar och crustader med gratinerad ädelost och fikonmarmelad. Både glögg och must skulle serveras till.

 • Svara Karin Stjärnkvist 4 december, 2017 at 18:50

  1. Den fina skålen är 29 cm
  2. Jag skulle bjuda mina föräldrar på fisk, som de älskar, och det hade varit fint att servera på de fina faten/skålarna. Jag gillar den rustika känslan!

 • Svara Hanna Östlund 4 december, 2017 at 19:45

  1. 29 cm
  2. Tänk att få bjuda mitt livs kärlek på finmiddag i vardagen! Pricken över i hade varit detta vackra porslin!

 • Svara Ella & jag 4 december, 2017 at 20:07

  1. 29cm
  2. Jag skulle bjuda hem vår ”ski-gruppe”. Tre familjer åker skidor ihop varje vinter. Vi bor i samma stad fast hinner sällan ses på hemmaplan. Denna julledigheten ska det bli av! Vi ska samla ski-gruppe för en härlig middag tillsammans hemma hos oss.

 • Svara Charlotte 4 december, 2017 at 20:15

  1. Skålens diameter ör 29 cm.
  2. Jag skulle bjuda mina döttrar på middag. De är 18 och 16 år gamla och världens goaste, men för tillfället tröttaste, tjejer och behöver lite uppmuntran. Vi skulle laga något gott tillsammans och sedan ha en riktigt mysig middag tillsammans, jag och mina tjejer ?.

 • Svara Pernilla Hörup 4 december, 2017 at 20:28

  29 cm
  Bjuder gärna mina föräldrar som trots olika krämpor ställer upp och passar barnen när vardagen inte riktigt går ihop!

 • Svara Helena i Uppsala 4 december, 2017 at 20:58

  1. 29 cm
  2. mina amerikanska grävarvänner från sommarens arkeologiska expedition. Där var allt så primitivt: vi satt på bastmattor på marken, maten fanns i plastbunkar, vatten i frigolitdunkar. Men jättegott för vi hade ju redan jobbat hårt i 3 timmar! Robbie blev stungen av en skorpion som gömt sig i bastmattorna.

 • Svara Linda Qvick 4 december, 2017 at 21:07

  1. 29 cm
  2. För första gången sedan vi flyttade in för 15 år sedan i vårat drömhus ska vi äntligen få fira jul med hela våran släkt i ett hus som är gjort för att fira jul i! Vilken dröm att ha dessa på vårat julbord!

 • Svara Therese S 4 december, 2017 at 21:14

  1. 29 cm
  2. Jag önskar att jag kunde få bjuda min mans äldsta dotter på risgrynsgröt ur denna i jul. Hon bor i England och har inte varit här hemma på länge, och tyvärr har hon heller inte möjlighet att komma till Sverige i jul. Det skulle var så härligt att se min man så glad över hennes besök. Ja jag också förstås!

 • Svara Heléne Gårdebrink 4 december, 2017 at 21:28

  1. 29 cm
  2. Efter omorganisation på jobbet vill jag bjuda mina ”gamla” och ”nya” kollegor på den nyformade enheten på middag!

 • Svara Emelie Erlandsson 4 december, 2017 at 21:48

  1. 29 cm
  2. Jag skulle passa på att överraska min man med något riktigt gott!

 • Svara Lotta Berggren 4 december, 2017 at 22:23

  1. 29 cm bred
  2. Skulle vilja servera en mysig adventsfika till min mamma och syster.
  Att bara ta sig tid att träffas och sitta ner och umgås är viktigt, även i en månad med full-tecknad kalender.

 • Svara Paola 4 december, 2017 at 22:47

  1) 29 cm
  2) Jag skulle ta mod till mig och bjuda in snygge grannen för att försöka luska ut om han verkligen är singel … Skulle bjuda på blandade antipasti med ett gott grytbröd. Skulle vara SÅ snyggt att lägga upp på fatet – och i skålen, spaghetti med en enkel men smakrik tomatsås med mycket basilika. Fint till den ljuslila nyansen. Det borde han väl gilla, eller hur 😉

 • Svara Eva-Brita Sandgren 4 december, 2017 at 22:53

  En så underbart vacker skål som är 29 cm. För tillfället skulle den bli fylld med med julgodis som jag bjuder min goa familj på! Senare kanske den fylls med mossa o ett ljus. Ja, den kommer att användas till allt!

  • Svara Eva-Brita Sandgren 4 december, 2017 at 22:56

   Tittar ofta in på dina härliga blogg!

 • Svara Lotta 4 december, 2017 at 22:59

  1. 29 cm

  2. Mina fina vänner – vi ses på tok för sällan!

 • Svara Eva Liljeqvist 4 december, 2017 at 23:02

  1. 29 cm
  2. Jag bjuder någon eller några av mina fina äldre grannar som kanske inte får gå bort så ofta. Perfekt då med den fina skålen och kakfatet som påminner om förr i tiden i formspråket.

 • Lämna en kommentar

  Close