Följ mig:
Min dag

En lördag med julgransplundring, saluhall, blomhav & skaldjursmiddag

14 januari, 2018

Bestämde mig för att ta med kameran under dagen igår. Något jag gjorde mycket mer här på bloggen förr men kommit av mig med. Bra eller dåligt? En blogg är ju, till skillnad från redaktionell kanal, personlig och då kanske jag just ska vara lite mer vardaglig här? Vad tycker du???

Hur som helst – går dagen var väldigt otvungen och ledig. Började med en julgransplundring då det faktiskt var Tjugondag Knut! Denna jul blev en av de bästa vi någonsin haft. Frisk stor familj med fokus på glädje, mat och samtal. December däremot minns jag knappt. Mådde inte bra och stressade på tok för mycket.

Lärdomar att ta med sig och tankarna fyllde mig för varje pynt som plockades ner.

Och så klart tar barnen ner mig, stoppar mig och ser till att jag inte kan gå för nära den berömda väggen.

Sedan var det snabb tandborstning och iväg till stan. Kors i taket, vi kom i väg tidigt – vi som annars knappt kommit ur pyjamasen före 11…

Till Hötorgshallen.

Vi skulle fira i familjen och huvudpersonen hade fått välja mat och det skulle bli skaldjur.

Saluhallar! En ständig oas för mig. Jag älskar att gå runt och se fantastiska råvaror, färger, människor och mängder av inspiration överallt.

Så kul för barnen att få vara med. En stor kasse med havets läckerheter fick vi med oss. LYX!

Lillkillen har fått en hang up på krabba! Ingen vet varför. Det fanns inga hela, svenska krabbor någonstans då de inte är i säsong men benen från kungskrabban gick ju bra. Kanske bättre då det bara är kött i och inget pill. Mycket nöjd kille som ville bära ”sin krabba”.

Jag och lillkillen sa hej då till de andra som skulle på simträning för att fortsätta lite till inne i stan.

Gick runt och tittade på allt. När jag skulle göra mitt examensarbete på reklamskolan Berghs gick jag runt här i Hötorgshallen varje dag nån timma i några veckor för att insupa så mycket inspiration som möjligt. Allt inspirerar. Och nu för jag det vidare för ögonen på sonen var stora som tefat. ”Mamma, vad är det??” ”En tunga!” ”VA?!”

Vi åt en lunch på nudelbaren. Barnen älskar nudelsoppa och jag med. Så här års vill man ha värmande mat. Sugen på att göra mer av DENNA.

Inte lätt med pinnar men sked går ju bra.

Efterrätt blev glass till liten och kaffe till stor.

Ut på Hötorget och till blomsterhaven.

Nu när granen och julblommorna är borta behövs ny frisk grönska. Samt en känsla av vår och ljusare tider.

Blev en del härliga friska blommor. Satte i vatten medan min lekkompis väntade troget på golvet.

Meningen ”mamma, lek med mig” är både den finaste och mest sårande. Det finaste man kan få höra för det är en sådan gåva att det finns någon som kallar mig för mamma samt den mest sårande för det känns som om jag leker för lite. Sagt att det är ett nyårslöfte – att leka mer. Som igår.

Simgänget kom hem och lite allmänt hemmafix satte igång lite här och var. Ja ni vet; sortera tvätt, rensa, plocka, skriva to do-listor och sånt.

Äntligen! Nu skulle det bli lyxmiddag. Det är ju häftigt hur en sådan god och lyxig middag inte kräver någon tillagning alls. Kalla, fräscha skaldjur läggs upp. Maken lyckade behålla alla sin fingrar vid ostronöppningen.

Så gott! Så härligt. Ostron, havskräftor, hummer, räkor, skagenröra, kungskrabba, sallad, avokado, körsbärstomater.

Sedan blev det filmtajm med två sovande föräldrar och tre pigga barn i soffan. En riktig rock ’n’ roll-kväll i förorten, ha ha!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Åsa 14 januari, 2018 at 14:58

  Jag tycker att det personliga är precis lika interessant och fint som det ”stylade”! Trevlig söndag 🙂

  • Svara Helena Lyth 14 januari, 2018 at 17:00

   Tack Åsa. Vad glad jag blir av att höra.
   Önskar även dig en fortsatt fin söndag!

   Kram!

 • Svara Sara hesse 14 januari, 2018 at 21:31

  Gärna mer sådana här inlägg! De är inspirerande och lätta att ta till sig ? hälsar en föräldraledig inredningsintresserad från Karlstad

  • Svara Helena Lyth 14 januari, 2018 at 22:28

   TACK Sara! Vad glad jag blir. Känns också bra att inte bara visa för stylat och tillrättalagt för så är verkligen inte det verkliga livet. Uppskattar så att du tog dig tiden att kommentera

   Kram!

  Lämna en kommentar

  Close