Följ mig:
Blommor & Växter Pyssel till hemmet Tips & Trix Vårpyssel

Tar in kvistar nu för en vackrare påsk

5 mars, 2018

Nu har jag ett kvistBB här hemma kan man säga. Jag vill ha utslagna ris och kvistar till påsk och då får jag plocka in dem nu och locka fram de söta körsbärsblommorna och små gröna löven i björkriset.

Körsbärskvistar från min trädgård, björkris och liten magnoliakvist från blomsterhandeln.

Man nästan ser hur de jobbar på att få explodera ut. Åh vad jag längtar efter sol och varmare temperatur ute nu. Nej, jag vill inte hoppa direkt till barmark och varmare vår/sommar utan tar det gärna långsamt. Sitta ute varmt påklädd i snön men med nosen mot en varm sol. Det går inte än för det är faktiskt för kallt för att sitta still. Men det kommer ju, det gör det ju varje år, ha ha!

För att skynda på snittar jag alla grenar med långa snitt längst ner och sätter i ljummet vatten. Byter vatten var och varannan dag.

Nu hoppas jag mina kvistiga bebisar snart slår ut och sprider vårkänslor här.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

  • Svara Marita Gill 5 mars, 2018 at 11:43

    Kastanjer blir jättefina???

  • Svara Åsa 26 mars, 2018 at 01:26

    Haha! Ett kvastBB! Blir ju så fint!

  • Lämna en kommentar

    Close