Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

27 mars, 2018

Hänger en tavelvägg i mitt vardagsrum

Hänger en tavelvägg är ett inlägg i samarbete med Desenio

Tidigare hade vi en stor Europakarta hängandes bredvid matbordet. Det var superkul för varje gång vi hade gäster gick vi självklart igenom alla länder, hur vissa länder inte ens fanns med på då den var från -52 samt vart man rest eller ville till. Men efter några år blev jag less på den då den tog alldeles för mycket fokus i rummet. I höstas togs den ner och fått ligga i garderoben sedan dess. (HÄR är bilder från 2013…)

Väggen har gapat väldans tom och jag har inte kommit till skott eller ens vetat i vilken ände jag skulle börja för att skapa en ny, inspirerande och vacker vägg.

När jag fick förfrågan från Desenio om ett samarbete kavlade jag upp ärmarna och skulle verkligen skapa den vägg som passar oss som bor här, rummet och huset. Och oj, vilken planering och skissande det blev. Är ju så fantastiskt att hitta sådana enorma mängder av skönheter på ett och samma ställe.

Och just nu får du en fin unik rabatt hos Desenio!  Med koden ”HELENALYTH” får du 25% rabatt mellan 27-29  mars. (Koden gäller ej handpicked-/collaboration posters eller ramar.)

Nu hänger den mest ljuvliga tavlevägg vid matbordet i vardagsrummet. Fem olika tavlor med rätt olika stil, motiv och ramar men hänger ändå ihop. Och även hänger ihop med rummet, vilket är nog så viktigt.

Så här planerade jag min tavelvägg

Satte mig ensam på en stol och tittade på väggen. Ja, jag kände mig faktiskt lite knasig men för att få till det ville jag först se väggen.

Då väggen är målad i mörkt grön måste tavlorna lira med den samt att det är två superstora funkisfönster i vinkel bredvid så tavlorna skulle passa in bredvid dem också.

Något jag mer tänkte på var att ha tavlor som fungerar i spirande försommar samt till mysiga glöggmingel. För så är det ju.

Landade tillslut att jag önskade tavlor med grafiska uttryck, lugna motiv och gärna blanda foto med grafik i olika storlekar. Hittade en riktigt fin mix hos Desenio.

Det print jag först blev helt förälskad i var River vilken fick vara navet i tavelväggen. De övriga önskade jag stötta och matcha den. Vet inte om det är en bra taktik men det fungerade väldigt bra i detta fall.

Ville ha en riktigt stor poster, gärna med arkitektur och Let In The Light var perfekt.

Fotoprintet Thoughts är en sådan där bild jag kan titta länge på. Vad tänker hon på? Vad skulle jag tänka på? Sådan konst gillar jag att ha på väggen.

Väldigt förtjust i enkla, nästan naiva illustrationer och Faces No 2 är så vacker. Passar så fint till övriga posters.

Den lilla, lilla karusellen fick mitt barnsliga hjärta att hoppa till. Klart vi ska ha en Carousel i vardagsrummet.

Planera och forma tavelvägg

Desnio har en tjänst på sidan där du kan få hjälp med att designa din vägg med posters. Men då jag jobbar med formgivning har jag designprogram i datorn så jag sparade ner skärmdumpar och lappade min egen tavelvägg i datorn. Lite överkurs kanske… Oavsett vilken vägg man har är det bra att skissa just för att veta att de posters och tavlor man gillar fungerar ihop i både stil och storlek.

Sedan var det att med måttstock och vattenpass hänga upp tavlorna. Jag gjorde det själv men det hade ju inte skadat att haft ett par händer till.

Före & Efter

Så här blev det i alla fall. Är så otroligt nöjd med resultatet.

tavelvägg

Att blanda storlekar, ramar, motiv och stilar är inga problem så länge man har något som håller ihop det. I mitt fall är det färgskalan. Eller snarare avsaknaden av färg, ha ha.

Det är rätt mycket färg och “information”, som man kallar det, runt om kring så att ha tavlor med massa färg skulle ha gjort det lite rörigt. Men hade jag haft tre lika stora tavlor med färgmotiv och mönster hade det däremot varit en annan sak.

Det jag gillar med tavleväggar är att varje tavla är vacker som ett konstverk, ha ha, men tillsammans blir det en helt annan sak.

Hoppas du blev inspirerad till att fixa till en tavelvägg hemma. Och just nu får du perfekt läge då du får rabatt hos Desenio!  Med koden ”HELENALYTH” får du 25% rabatt mellan 27-29  mars 2018. (Koden gäller ej handpicked-/collaboration posters eller ramar.) Följ @Desenio på Instagram för att få mer inspiration

SparaSpara

SparaSpara

SparaSparaSparaSparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Comments (2)

    • Ha ha ha!!! Ja visst är det det! Jösses vad bra koll. Med jag pluggade extraknäckte jag som statist. Kul grej om man har tiden 🙂

      Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.