Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

12 juni, 2018

Vegetariska färska vårrullar med Pulled Oats

Vegetariska färska vårrullar med Pulled Oats är ett samarbete med Gold&Green

När jag var i San Fransisco för 18 år sedan åt jag färska vårrullar för första gången på en vietnamesisk restaurang. Ni vet de där tillfällena man blir matgolvad och får ett smakminne för livet – detta var ett sådant.

Det var ju bara hem och försöka återskapa de där vårrullarna. Var inte helt enkelt i början men med övning kommer färdighet. Och så klart först hitta alla ingredienser.

Sommarmat med krispiga vårrullar

Så här på sommaren vill man ha lite lättare och fräschare mat och då är de färska vårrullarna perfekta. Och en sådan bra rätt att anpassa efter egen smak och preferens. Mina rullar fyller jag med strimlad sallad, glasnudlar, avokado, gul paprika, koriander, vårlök och sedan något protein.

När jag såg att Gold&Green hade Pulled Oats smaksatt med ingefära var det just färska vårrullar det första jag tänkte på.

Pulled Oats är snabbt förklarat är ett helt växtbaserat protein och gjort på endast naturliga råvaror och ingredienser. Och Pulled Oats Ginger är det perfekta proteinet att ha i matlagningen från det asiatiska köket.

färska vårrullar

Pulled Oats är gjort av en unik blandning av havre, bondbönor och gula ärtor vilka är bra saker för din kropp och välmående.

Visste du t.ex. att Pulled Oats innehåller mindre än 5 gram fett och mer än 30 gram protein. Det är alltså mer protein än i kyckling och nötkött. Pulled Oats innehåller även alla viktiga aminosyror, vilket gör det till ett så kallat ”fullvärdigt” protein.

Läs mer HÄR om det perfekt proteinet.

Vegetariska färska vårrullar med Pulled Oats

Ingredienser, 10-12 rullar
1 förp Pulled Oats Ginger
2 msk matolja för stekning
10-12 ark rispapper
1 salladshuvud (hälften i rullarna & resten att servera i)
50 g okokta glasnudlar
1 avokado
1 gul paprika,
1 knippe koriander
1 dl hackad/skivad vårlök

Woksås
2 msk sweet chili
2 msk ostronsås
1 tsk sesamolja
1 vitlök
1 tsk kinesisk soja
0,5 dl vatten
0,5 lime, pressad

Serveras gärna med och på salladsblad att hålla i och dippsåser att doppa i.

Gör så här: Koka upp vatten, stäng av plattan och lägg i glasnudlarna i det varma vattnet, låt dra i 5 minuter, häll i durkslag och skölj i kall vatten.
Förbered alla grönsaker: Skiva paprika och avokado i smala stavar, skär vårlök i tunna strimlor, knipsa av bladen från koriander och strimla sallad. Lägg allt på fat samt de kalla glasnudlarna.

Blanda till woksåsen i en skål. Värm en stekpanna och hetta upp matolja. Häll i Pulled Oats Ginger och stek någon minut tills den fått lite stekyta. Häll över woksåsen, blanda och stek i ytterligare någon minut. Stäng av plattan.

Häll upp kallt vatten i en stor skål. Lägg i ett rispapper i bunken och låt det bli aningens mjukt, endast 30 sekunder räcker. Ta ett rispapper åt gången så blir det smidigare hantering av mjukt rispapper.

Lägg rispappret på en skärbräda eller stenbänk och bygg nu upp med ditt innehåll. Förslag på ordning: strimlad sallad, glasnudlar, 2 msk Pulled Oats Ginger med woksås, 2 avokadoskivor, 1-2 stavar paprika, toppat med koriander och vårlök. Lägg som en liten avlång hög, rektangel, mitt på pappret.

Vik sedan försiktigt som ett kuvert, börja med toppen och botten. Ta sedan valfri sida (jag tar höger, vet inte om det är för att jag är högerhänt eller om det är smidigast) och vänd sedan hela paketet mot den rispappersflik som är kvar. Rulla rätt bestämt och dra försiktigt så det blir en fast och tajt rulle.

Ta sedan nästa rispapper i vattnet och gör rullarna efterhand.

Lägg rullarna på hela salladsblad eller på fat. Servera med dippsåser tex sweet chili blandad med soya.

Olika dippsåser finns att köpa i asiatiska butiker men det är egentligen bara att skapa efter egen smak. Lime, soya, risvinäger, sweet chili… blanda och testa.

Ha rullarna som finger food på en mingelfest eller servera en rulle på fat som förrätt. Eller flera stycken ihop med krispig salt som huvudrätt. Serveras hela eller delade på mitten. En rulle – många möjligheter!

Vill du se fler recept med Pulled Oats? Kanske nåt av dessa:

Vegetarisk pizza på tortilla
Gratinerade Burritos
• Viltskav med skogssvamp
Skotska ägg
Vegetarisk kålpudding
4 varianter på vegetariska snittar

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Comments (2)

  • Hej!

    Roligt och ser en annan variant av färska vårrullar.

    Testa nästa gång och inte servera färdig rullat färska vårrullar. Istället och låt dina gästerna rullar de själva och äter tillsammans. Vilket vårrullarna smakas ännu bättre och godare.

    //Jade

    • Visst är det gott. Kan äta hur många som helst.
      Ja, vi har haft middagar där gästerna får göra själv men blivit så stökigt med rispapper och vatten så det har blivit smidigare med att göra innan. Men håller med – alltid roligast när maten serveras så man får vara delaktig.

      Ha en fin helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.