Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

1 augusti, 2018

Båtluffa i Grekland, film 1 – från Pireus ut till Cykladerna

Som du kanske vet så älskar jag att båtluffa och det gjorde vi förra året och det har jag bloggat så duktigt om, men nu kommer årets resa i flertalet inlägg. Och film!!!

Jajamensan. Passade på att filma lite på resan då rörliga bilder och ljud  ger sådan känsla för stämningar. Har satt ihop första filmen nu. Och bare with me – är inte någon vidare filmare och framförallt ingen klippare men men… Det blev en film i alla fall.

Vill du få mer kött på benen om hur du ska tänka inför och planera en båtluff så ska du läsa det HÄR inlägget där jag ger alla mina tips.

Vi startade i Atens hamnstad där vi sov en natt och sedan i arla morgonstund tog oss till hamnen och vår färja. Vårt mål var Antiparos och dit går inga direktfärjor utan vi tog en stor färja till Paros och sedan vidare med liten färja till Antiparos. Mer om Antiparos kan du läsa i min Antiparos-guide HÄR.

Helt folktomt på gatorna. Men i hamnen är det desto mer liv.

Vi var ute i rejält god tid och fick sköna och fina platser på utedäck.

Många som vill med.

Och där satte motrorena fart. Enormt mycket ljud från motorer, larmet som varnar för stängande landgångar, trafiken i hamnen och på gator samt människor som ropar hit å dit. Och sen dofterna – ah, dofterna. Salt hav blandat med motorolja (eller vad et nu är) som på något rejält ohälsosamt vis är så somrigt för mig.

Så mild och snäll sol så här dags men den är rejält stark den där solen. Speciellt för oss som kommer från norr och möter dessa starka strålar för första gången. Att sitta på däck kräver både solskyddsfaktor, hatt och luftiga kläder.

Några duktiga timmar nu på resa. Med böcker, spel, pyssel och gott från serveringen går det fort.

Tycker i alla fall denna kille.

Det stora blå! Och en stor necessär med pennor ihop med block och pysselböcker är alltid bra att ha med på vilken resa man än gör.

Tillsammans!

Mysigt värre.

Och så vips var vi framme. Ner till landgångarna och vänta.

Bästa att hålla handen. Mycket folk, höga ljud och spännande dofter.

Vi kom av och vi klev raskt på den lilla färjan som tog oss till Antiparos. Det kommer mer i nästa inlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.