Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

14 september, 2018

6 saker att göra i helgen vecka 37

Hurra för fredag och snart helg. Och jag tar tag i en nästan bortglömd favorit här på bloggen: helgtipset. Ja, det blev en lång sommarpaus helt enkelt men nu så tar jag fram passande tips för säsongen från arkivet, saker jag vill tipsa om som jag inspireras av just nu eller sånt som bara är så himlens bra att fler måste upptäcka det, vad det än må vara. Sådant som kan få helgen att bli härlig, helt enkelt.

 

1. Ta plommonskörden till en ny nivå

Vårt äppelträd har levererat många äpplen men ack så små. Plommonträdet verkar mer lovande vilket är tur för jag är sugen på plommonmarmelad då vår laddning från förra året är slut. Kanske ska fylla på med några från butiken för att vara säker. Eller fråga grannen kanske, ha ha. HÄR finns ytterligare tips på hur du kan ta hand om sensommarens skörd

 

2. Plocka ekollon

Nu är det läge att hitta ekollon och sätta i små glas för att lagom till vintern där ute se en liten ek spira i ditt vardagsrum.

Sätt ett ekollon med nosen ner i vatten och håll vasen fylld med vatten i de närmsta veckorna. Har du ingen passande vas kan du stick in små knappnålar i ekollonet och lägg på ett vattenfyllt glas så knappnålarna ligger på glaskanten och ekollonet strax vid vattenytan.

 

3. Självklart självplock

Nu har handelsträdgårdar sina fantastiska självplock. Att besöka en trädgård på detta sätt är inte bara härligt för att få plocka själv utan även för den vitaminkick man får av hela upplevelsen. Så härligt att få andas luft med klorofyll innan den kala hösten tagit över. Tidigare besökt Rosenhill och Ulriksdal och får se vad det blir i år.

 

4. Kliv in i William Morris blommiga värld

Nu till helgen öppnar utställningen om William Morris på Millesgården och när nu sommarens blomster börjar tacka för sig kan detta vara ett bra substitut.

Inte alla som känner till William Morris till namnet men säkerligen känner igen hans blommig mönster. Nytt för mig är att han även hade ett bokförlag och var verkligen en mångsysslare.

Jag drömmer om en storblommig tapet i vår lilla hall så nu ska jag bara bestämma mig för vilken.

Bilder från Engelska tapetmagasinet

 

5. Rensa garderoben

Som jag visade här om dagen så fixade vi till garderobskorridoren och att det skedde var av en väldigt enkel anledning: det var kaos i alla familjens 5 garderober. Barnen har fullkomligt växt som svampar i sommar och allt behövdes bytas ut. Lillkillen får ärvda plagg från storsyskon, mellandottern och storkillen har fått en massa nytt.

Och när jag gör rensningar gör jag det inte halvdant, nej då! ALLT åker ut för att verkligen känna att jag börjar om från början. Allt det som hängs, läggs eller stoppas tillbaka ska verkligen förtjäna sin plats.

My God vilken fantastisk känsla det är att rens ut och rensa bort.

Så mitt tips för helgen om du verkligen vill ha att göra men veta att du kommer må galet bra efter: rensa garderoben!

 

6. Sträckse En kvinnas fall

Sällan har en serie tagit tag i mig så mycket som En kvinnas fall. Rakt igenom så fantastiska skådespelarprestationer och en story som griper tag. Har du inte sett än så gör!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.