Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

17 september, 2018

Preppar med vitaminfylld råsaft & motar förkylnings-Olle i grind

Hösten kan bjuda på en och annan förkylning tyvärr. Själv är jag inte alls förkyld men jag känner mig trött, som om batterierna redan börjar ta slut. Det är dags att fylla upp med ny energi och göra sig motståndskraftig mot de där basiluskerna som kan dyka upp lite var som helst.

Tar till det hederliga knepet; vitaminer!

Så maffigt detta. Äpplen från kompisars trädgård och morötter från gårdsbutik.

Det var ett tag sedan vi tog fram vår råsaftcentrifug. Ni minns va? Det var ju årets julklapp för några år sedan (jag fick min året innan, man hänger väl i framkant typ…) och som många av de där “flugorna” hamnar de i skåpen och glöms bort.

Men detta är ju faktiskt superkul för barnen att vara med i. Pressa ner frukter och snabbt få en egen saft. Och att de på köpet får i sig ett gäng vitaminer är ju bara bonus. Hur bra som helst.

Fick bokstavligen damma av maskinen och minnas hur det nu var vi gjorde förra gången.

Råsaft på endast äpplen är lillkillens favorit. Storebror gillar “allt utom ingefära” dvs äpple, apelsin, morot och lite citron. Jag och maken gör då helst den varianten fast med ingefära för att just få den där kuren för hälsan.

Och önskar du något recept av mig så har jag inget mer än just tipsa om ingredienser. Tar frukter och grönsaker jag gillar och testar mig fram. Morötter är verkligen söta så de tar jag mycket av. Äpplen kan vara både söta och syrliga så de smakar jag av innan de pressas. Apelsiner ger mycket saft. Citron är bra för att just balanser upp syran om det blir för sött men den pressar jag för hand ner i karaffen med råsaften. Och så då skalade bitar av ingefära i maskinen också för att få lite sting och nyttigheter.

Har du varit på juicebar på sistone? Härliga grej i snygga take away-muggar men det är ju hur galet som helst egentligen att man utan att blinka (nästan) lätt betalar 60-70 spänn för en sådan här juice på stan. Gör hemma för en bråkdel säger jag!

Comments (2)

    • Hej Kattis! Korgfatet köpte jag på Cordon Bleu på Vasagatan i Stockholm. Så bra och fint fat som passar till alla säsonger.
      Hoppas du hittar ett.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.