Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

12 oktober, 2018

9 saker att göra i helgen vecka 41

Nu rusar veckorna på, känner du också det? Nyss var det ju nystart med ny termin och nu har redan jultidningar börjat synas i butikerna. Går fort nu och “mycket nu” som det heter.

Men för den sakens skull ska inte en helg gå till spillo utan fyllas med något matnyttigt. Här är en lista på det som surrar i mitt huvud nu i alla fall.

1. Ät ute-ute!

Det ska bli brittsommarvärme i helgen! Kanske sista chansen att äta utomhus utan att ha hela vintermunderingen på sig? Förra helgen tog jag fram eldfatet och vi grillade korv till lunch. Så enkelt och roligt. Hade en plan på att göra pinnbröd också men där gick min energigräns. Nån måtta får det vara på “best mother of the hour”. Men det kanske bli i helgen då…?

 

2. Pumpa upp hösthelgen

Det är nu den helt fantastiska butternut squash-pumpan är i säsong och jag kan inte få nog. Har en väntandes i köket och vill gratinera den, gott till allt. har du inte testat att göra den snabbaste, enklaste pumpasoppan än måste du göra det!

 

3. Helgens tråkiga men duktiga

Varje gång jag byter lakan och sedan kryper ner i de där frasiga fräscha lakanen lovar jag mig själv att byta oftare. Men jösses vad det är ett helt projekt att byta lakan – tvättstugan blir ju helt överfylld när vi är 5 i familjen. Men nu var det inte det jag skulle snacka om utan det som ligger där under; madrassen!

1 till 2 ggr per år ska du vända på madrassen upp och ner, bak och fram. Så din tidigare huvudända blir fotända fast på andra sidan. Det gör att madrassen får balansera upp trycket och rätas ut lite.

 

4. Krön hösten

Kanske det bästa finaste höstpysslet är att göra lövkronor av lönnlöv. Något jag gjort ända sedan barnsben och nu är det mina barn som gör. Läs HÄR hur du gör.

 

5. Halloweenplanering

“Får vi halloweenpyssla när vi kommer hem?” frågade sonen vid hämtning. “Självklart!!!!!” skrek jag. Äntligen. Har inte alls kommit igång fast det bara är dagar kvar till halloween, 31/10. Jag har ett digert arkiv av halloweenpyssel och tips till halloween så jag kan ju alltid kolla där men vill göra nytt. Så länge kan du kolla in HÄR så får du alla mina favoriter till halloween. Tavlorna är nog fortfarande min favorit…

 

6. Nybakad helgfrukost

Både jag å maken har rest en hel del sista veckorna men nu ska det minsann stannas hemma och bli långfrukost. Vill baka något gott frukostbröd. Om jag inte hittar något annat så tror jag de HÄR goda och nyttiga frukostfrallorna blir bra. Annars: tips på gott frukostbröd?

 

7. Serietips: Killing Eve

En fantastisk serie på HBO som jag har endast ett avsnitt kvar att se. Det som är så speciellt med denna serie är 2 saker: den balanserar riktigt vidrigt våld och död med humor. Eller sarkasm och ironi kanske? Men det kittlar.
Det andra är att det är merparten kvinnor bland skådespelarna. Det är så befriande att se en kvinna få spela en seriemördande läskig psykopat samt en smart men ofullkomlig kvinnlig polis som kämpar mot både manliga och kvinnliga chefer. Hört att det blir en 2.a säsong. Perfekt så här i halloweenmånaden… Loving it!

 

8. Följtips för massa inspiration

Om ni älskar pyssel finns det en blogg som ni bara måste följa om ni inte redan gör det. Pysselbolaget är mamma Karin och dotter Freja som skapar tillsammans och alltid med sådan finness. Och precis som jag älskar de halloween. Höll ju på att trilla baklänges när jag såg denna fantastiska girlang. Helt perfekt! In och kolla hur du kan göra den HÄR. Och följ dem på Blogg och Instagram för jag gissar att det kommer mer. En ständig inspirations källa.

 

9. Lyssna på repeat

Jag börjar mer och mer lyssna på musik jag lyssnade på förr. Vet inte om det är tryggheten i det eller att det faktiskt var bättre förr… (ursäkta den mossiga tantkommentaren)

Just nu går The Boxer på repeat här hemma. På högsta volym! Jag har pratat om den låten med mina barn och vi har analyserat den lite. Inte texten, det är de för små för, utan hur den byggs upp. Först sitter det 2 ensamma killar med gitarr och sedan kommer det in fler och fler instrument. Min dotter tycker de sitter i en öken och det kommer större och större djur med instrument. Avlutas med elefanter som tutar. Så kul! Lyssna och se om du också hör djuren kliva in med fioler, trumpeter och stora trummor.

Ha nu en fin hösthelg!

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.