Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

21 februari, 2019

En frukost där alla började gråta

Igår morse var jag bjuden till en viktig frukost. Ja, den hette så och jag håller med. Det var inte bara en god frukost vi blev bjudna på utan även en stor dos av viktig information och själsfyllnad.

Fina Marlene, mer känd i sociala medier som Fru Vintage, var arrangör tillsammans med Läkarmissionen.

Marlene säljer sitt egna kaffe där 10% av intäkterna går till Läkarmissionen och fick förra året möjlighet besöka Etiopien, landet där kaffet kommer från, för att ta del av Läkarmissionens verksamheter där.

Och det var här det bara skar i hela min kropp. Vi vet att Etiopien är ett utvecklingsland men det ligger ju så långt bort och att på riktigt ta in hur det vardagliga livet där och orättvisorna blir svårt. Att då få ta del av Marlenes berättelser och få höra hur små 9-åriga flickor hålls som slavar och får gå 2 mil om dagen för att plocka ved, hur flickor flyr övergrepp i familjerna ute på landsbygden till storstäder för att hamna i prostitution fick samtliga frukostgäster att gråta. Läs mer från Marlene HÄR.

Samtidigt var det så fint att höra hur Läkarmissionen startat upp skolor och fått chefer (slavägare) gått med på att låta “sina barn” gå i skolan några timmar per dag samt hur frizoner för flickor att ta tillbaka sina liv efter prostitution.

En av mina storebröder har bott och jobbat i Etiopien i närmare två år så jag har haft en nära relation till landet då han fått vänner därifrån som bott hos oss när jag var liten. Då var fokus mer på att få landsbygden att fungera och få byar att separera sina vattendrag mellan djur och människor för att så enkelt minimera sjukdomar.

Det är så lätt att glömma, förtränga, hur livet är så olika på vår gemensamma planet.

Om man blir månadsgivare till Läkarmissionen får du nu fina koppen av Paula Lundberg nu i premie.

Med på frukosten var också Mrs Mighetto. Det ljuvliga företaget som skapar de mest drömmiga posters. Och nu senast även en bok som jag verkligen vill rekommendera. Som att kliva in en fin, tänkvärd drömvärld som mina barn älskar och perfekt godnattsaga.

Mrs Mighetto består av dessa två stjärnor, Malin Mighetto och Anna Sylvan. Två av de bästa som finns. Att få ta del av deras historia i företagande och hur allt handlar om att finna sitt inre driv och passion för sin produkt inspirerar så det stänker om det.

Ett finfint gäng att få dela denna upplevelse med. Emma, Jasmina, Anna, Elin, Johanna, Marlene, JohannaEmma, Malin, Anna, Anna och så även Johanna som simmade ur bild.

Emma – bland de proffsigaste och mest inspirerande jag vet! Hennes värld får ni inte heller missa.

Sedan slog jag och Johanna följe ut i den bitande kalla februaridagen. Jösses vad det blåste.

Men ljuset och miljön gick ju inte att missa. Klart vi måste plåta!

Two ladies i fuskpäls som kämpar mot kylan!

Med en fin, varm känsla samtidigt rätt tyngd och sorgsen tog jag mig an dagen. Det viktigaste jag tar med mig är att vi som kan ska dela med oss och berätta för våra barn för de är de som kommer fortsätta förändra, förbättra vår värld.

Ta hand om dig och värdera det du har – lätt att glömma hur vår vardag kan vara som en fest för andra.

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.