Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

1 mars, 2019

Slänger ihop ett snyggt fredagsmys i all hast

Halloj i fredagen! Vankas det fredagsmys??? Jag är lite av en fredagsmysknarkare nu mer. Förr kunde jag bli alldeles galen när folk pratade om fredagsmys, dvs innan jag blev småbarnsmamma. Tyckte det lät så töntigt och menlöst. Jösses vad fel jag hade – om jag inte får mitt fredagsmys blir jag alldeles knollrig, det är en sådan viktig grej har jag insett. Vi samlar ihop familjen efter veckan och lägger alla krav åt sidan. Och nu upplever jag att de stora barnen (8 och 9 år) vill också samtala och gå igenom vad som hänt i skolan, med kompisar och vad de vill med helgen.

Och sedan är det också ett sådant härligt tillfälle att bulla upp med en massa gott. Utan att det ska vara krav på snofsigt utan bara släng ihop något. Jag skulle faktiskt kunna säga att jag har svart bälte i att slänga ihop ett rejält fredagsmys. Så det ser fixat ut utan att egentligen ha gjort ett skvatt.

Lägger allt gott och plockigt jag har hemma i all hast på en skärbräda och adderar till några skålar för småpryttlar. Ser fixigt ut utan att ha lagt ner någon tid alls på det. Bästa grejen. Se mina tips på en äkta charkbricka HÄR.

Och äntligen har jag metallskålar på fot i min ägo. Sedan jag var i Italien för massa år sedan har jag önskat mig sådana. Letat som en tok när jag varit utomlands men gått bet. Passar både som glasskupa som det är tänkt men även för annat gott. Älskar alltid skålar på fot för det gör så mycket för presentationen. Som mitt gottabord i julas om du minns tex.

Men nu så, nu hittade jag faktiskt två olika, från olika varumärken, på Åhléns och det roliga med dessa två olika glasskupor är att den ena kostar 175 kr och den andra 99 kr. Attans att den dyrare varianten är så mycket bättre. Och jag blir blå av avund när jag såg Marias fantastiska loppisfynd med galet vackra champagneglas i högblanka vit metall. grattis till ett makalöst kap. Mmm… gäller att hålla ögonen öppna i jakten på sina önsketing!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.