Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

1 mars, 2019

Snodde blommor till fredagsbuketten & vita canvas-kök

Maken fick blommor för att han hade sjungit så vackert. Han ställde blommorna i vårt kök. Ibland säger jag att köket är mitt. Så låt mig få presentera min fredagsbukett!!!

Den här glaskaraffen med silverhandtag och silverpip är jag så förtjust i. Den har fått följa med mig från föräldrahemmet. Så ljuvlig att hälla upp goda drycker i för härliga middagar eller saftkalas men även som vas för långa smala buketter. Ser nu att jag bör putsa upp silvret… annan dag…

Färger som får mig och rummet på bra humör. Något jag och kollegor pratar om ibland: att ha ett ljust kök och addera på färger och ting med färg för olika säsonger, högtider och årstider. Brukar säga att mot ljusa kök är som en vit canvasduk och jag målar den med färger i form av just blommor och pynt när det ska piffas.

Trenden med mörka kök och då främst grått är superstark nu i köket. Tycker det är så snyggt och ska erkänna att jag tänkt tanken på hur det skulle gå till att måla om våra luckor men hejdat mig. Det är något med det lugna vita som jag just kan forma själv efter säsong som jag behöver. Ett kök som passar hemmet både till ljusa sommarmornar och mysiga glöggmingel. Kameleontkök – vad tror du om det?

Hoppas du får en fin fredag oavsett om du har sportlov eller jobbar.

Comments (5)

 • Jag undrar just hur länge det grå köket trenden håller i sig. Det verkar som om den börjar övergå i det beigea köket nu. Jag orkar inte hoppa på varje trend, kanske var 4:e trend verkar nåbart för mig. Ha en härlig fredag mvh Åsa

  • Man blir ju lite rädd för att trender på så stora saker, investeringar, som kök svänger så snabbt. Tror, i all för min del, på att ha en bas som jag kan förändra med årstider, högtider och trender utan att göra om. Ha något som håller över tid. Var hos en granne som hade originalköket kvar från 1940 och det kändes så rätt fortfarande. Det hade med åren renoverats och justerats för att hålla modern teknik men basen var den samma. Det kallar jag hållbart!

   Önskar också dig en fin fredag!
   Kram!

 • Funderar också på det här med trender.. Om det är hållbart att haka på.. Vettigt med små accenter man kan byta ut. Funderar också mkt på det här med stil o smak – känner mig väldigt vilse o kan väl lättare plocka bort saker jag ogillar än peka ut sånt jag gillar.. Har inget öga för inredning tyvärr, men hade önskat liiite mer hemmapiff! Just vitt tycker jag är så himla överskattat, kliniskt och tråkigt. Speciellt när det blir vitt på vitt på vitt (hade en kurskamrat som hade exakt ALLT i hemmet vitt, till o med katten var tvunget att vara helvit för att matcha haha!). Nä men har du några tips på hur man hittar sin stil eller smak och var man liksom BÖRJAR nånstans vore det tacksamt! Hur hittade du vad du gillar? Tänker att vi ska flytta till vår första riktiga egna lägenhet nästa år och då vill jag göra lite ansträngningar <3 Men känns som det mesta jag ser på sociala medier ser ut som exakt samma stela vardagsrum som vore de direkt kopierade ur katalog – applåder till alla som är bra på inredning eller har råd att köpa allt direkt från katalogen så att säga, men man måste ju kunna göra fint för sig även om man inte kopiera den rådande trenden tänker jag ! Ja du hör ju hur förvirrad jag är 😀

  • Hej Sandra och tack för din fina kommentar. Fick mig att fundera, vilket jag gillar 🙂

   Jag skulle vilja uppmana dig till att inte skynda. Kallar det slow inredning lite skämtsamt men det är faktiskt så bra. Att flytta in utan att ha allt klart för sig. Snarare känna hur du lever i hemmet, upptäcka var du vill sitta, var det behövs en lampa, vilken vägg du tittar på ofta och just där hänga dina favorittavlor.
   Man behöver inte ha en stil utan det viktiga är att välja det du gillar, saker du älskar och de i sin tur ger din stil.

   En av mina förebilder Estrid Ericsson, Svenskt tenns grundare, gjorde stilleben med massa saker där vart och ett var ting hon älskade. De tillsammans skapade något unikt och blev vackert för att hon just älskade rubbet. Om du känner något för en tavla då är den värdefull för dig och inte vad den kostar på fina gatan.
   De som köper från dyra butiker har inte automatiskt bra smak, bara att de kan köpa dyra saker. Våga lita på det du gillar för det är ditt hem, det är du som ska se på dina möbler och tavlor, du som ska omringas av dem, använda dem.

   Långt svar men jag blir så uppspelt på sådant här. Hoppas detta sådde ett litet frö i hur du kan tänka.
   Kram

   • Tack så mycket, det känns som ett smart och bra koncept, och väldigt lugnande! Det ska jag verkligen ta till mig <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.