Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

5 mars, 2019

En aha-upplevelse angående blomkrukor

Med våren och de spirande tider vi nu har framför oss så är det läge att se över krukväxterna här hemma. Nej, jag har inga gröna fingrar men som en kompis sa: du har ju massa växter som växer supermycket så nåt rätt gör du ju! Ja, men vad det är har jag ingen aning om, ha ha. Men att plantera om till större kruka och ge ny pigg blomjord behöver man ju inte vara raketforskare för att lista ut att man ska göra, det kan jag.

Och det var då dags för mig att just göra detta med mina växter för jag tyckte några av mina gröna vänner, pillerfikus, fiolfikus och monstera, inte alls mådde bra i de krukor de hade. Men ännu större krukor kan de ju inte få, de som jag redan hade var ju superstora och större skulle ju inte heller få plats på fönsterbrädena.

Då fick jag en aha-upplevelse! Det är ju klassiska sneda terracottakrukor vilka på bredden i ovankant är superstor men botten är rätt smal och får plats. Om jag inte har sådana utan raka, cylinderformade krukor blir det ju så mycket bättre och mer jord runt hela växten.

Nu tycker du att jag är helt dum i huvudet och bara Åh men du, är du helt trög, eller?? men ibland är man lite seg, ha ha!

Raka svart krukor i precis rätt storlek inhandlades och jösses så mycket bättre det blev.

Passade också på att ge växterna ett riktigt växtspa där jag sprayade och torkade varje blad. Dammiga blad kan kväva bladen lite, att de inte andas helt för dammet är i vägen. Stackars mina växter, de har det inte lätt…

Och det är väl lite mer funkis med de svarta, raka krukorna tycker du inte?

Lite grönare, lite ståtligare växter med nu större svängrum för fötterna. Vi är nu redo att möta ljusare tider!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.