Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

22 mars, 2019

Loppisfyndade stjälkvasen för överblivna körsbärskvistar

Äntligen fick jag användning för min loppisfyndade stjälkvas. Eller jag kallar den för stjälkvas i alla fall men den har nog ett riktigt namn – vet du? Det är en rund tung glasbit med hål i, som går rakt igenom, som du kan ställa stjälkar och kvistar i i din vas eller skål så att blommor och kvistar står upp. Som en oasis typ fast beständig.

Och nu när jag skulle sätta körsbärsgrenar i min stora vas blev det många smågrenar över, så att säga. Då kom jag på – den håliga glasbiten i källaren skulle nu äntligen få jobba.

Och du ser va? När körsbärsblommorna slår ut ska jag knipsa snödroppar och vintergäck och sätta där i så det blir ett fint och vårigt arrangemang i två nivåer. Hur fint??

Långa snitt på hårda stjälkar och grenar då de är supertörstiga.

Det är något lite japanskt över det också eller hur? När varje gren får sin egna betydelse och plats.

Jag har ingen mellanstorlek på glasvas eller snarare glasskål. Det måste jag genast gå på loppis och leta upp. Så kvistarna får stå med lite högre vattennivå. Man ändå lite låg kant på skålen så det blir just en låg blomstergrupp. Annars kan jag ju just använda en vanlig vas och då blir det ju ingen större effekt.

Lite som Klongs Ängvas fast omvänt. Och jag har faktiskt gjort ett hack på den vasen back in the days. Den kan du se HÄR.

Ställer stora och lilla körsbärsgrensvaserna i det soliga köket och hoppas på att de slår ut snabbt. Behöver dem för roliga påskplåtningar. Så stay tuned och ha en fantastisk fredag så länge.

Comments (1)

  • Har lärt mig att de kallas Flower frog. Fick en massa kunskap när jag lade upp en bild med pärlhyacinter som jag fäst i min fakir, som en spikhållare för blomstjälkar. Kallas även kenzan och används mycket i blomsterkonsten ikebana. Häpp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.