Följ mig:
Barnrum Hemma hos mig

Ny hylla & gamla bilar i dotterns rum

4 april, 2019

Minns ni förvandlingen av dotterns rum jag visade för ett tag sedan? Inte jättemycket mer har hänt sedan dess men en hylla från String har fått ta plats. Och du ser att den sandfärgade hyllan sitter som en smäck på den sandfärgade rutan på väggen? Det var precis det jag hade som plan – att de där rutorna får vara som ramar för saker på väggen. Den lilla klänningen dottern fick när hon föddes har sin plats på den mörkt vinröda. Som en tavla tycker jag.

I den långsmala vita ytan tänker jag sätta en långsmal spegel. Så tanken är alltså att fylla ut rutsystemet. Kanske en tavla i den övre lila rutan? Kan det vara en bra idé?

Det är något lite överdrivet ordningssamt kanske men jag gillar hur väggens mönster får även vara funktionell inramning för sakerna.

För ett samarbete och fotografering satte jag en samling av Duplos Disneykaraktärer från filmen Bilar på hyllan. En samling jag kämpat för faktiskt.

När filmen Bilar kom var vår minsting inte ens påtänkt och när han väl fanns hos oss och stor nog för att fastna för filmen önskade han sig just bilar från Bilar fanns de inte längre i butik. Blixten och Mack från Duplo hade vi sedan tidigare från storebror men de övriga har jag jagat fram på nätauktioner. Jösses vad jag knarkade auktioner och svettades i hopp om att få ihop bilar till lillebrors födelsedag.

Då jag kämpat så hårt för denna samling kommer den aldrig lämna min ägo, ha ha. Det sägs ju att ”lätt fånget, lätt förgånget” så detta är väl motsatsen? ”Svårt fångat, ge f’*n i mina saker” kanske, ha ha!!!

Det finns några leksaker här hemma som barnen växt ifrån men att släppa dem, ge bort till vänner eller second hand svider i hjärtat. Några saker kommer få stanna i min ägo även när barnen blir vuxna och flyttar hemifrån. Vågar jag säga att jag redan nu (åh, svindlande) tänker att de kan användas av (men så galen jag är) barnbarn??

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Joanna-livet med psykisk ohälsa 5 april, 2019 at 13:48

  Så fint

 • Svara Gabriela 29 augusti, 2019 at 15:06

  Måste bara fråga vartifrån klänningen är som hänger på väggen? Märke?

  /Gabriela

  • Svara Helena Lyth 29 augusti, 2019 at 20:57

   Hej Gabriella! Den klänningen köpte min bror i New York för han var där då min dotter föddes, för snart 9 år sedan så jag har verkligen inga bra besked till dig är jag rädd. Sorry.

 • Svara Gabriela 30 augusti, 2019 at 17:15

  Tack för ditt svar. Den är otroligt söt och passar perfekt även på väggen. Trevlig helg /Gabriela

 • Lämna en kommentar

  Close