Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

10 april, 2019

Här är ERA bästa tips för att resa med barn i Berlin & Paris

Jag bad om tips till vår tågluff som vi ska göra med våra barn. En tågluff till Paris och Berlin. Och oj vad många tips jag fick! Så otroligt roligt och jag är så tacksam. Många av dem var helt nya så nu har vi att göra.

Tänkte att jag skulle lista dem här, dels för att dela med mig men kanske främst för att faktiskt ha dem samlade inför resan. Som min anteckningsbok ha ha!

Men först vill jag säga en sak som slog mig – var helt övertygad om att jag skulle få massa tips om Paris men inte så många om Berlin. Det blev tvärt om. Reser ni mer till Berlin än Paris? Eller är Berlin kanske mer barnvänlig? Intressant ändå.

Men en annan sak som jag verkligen slagits av inför denna resa, för att ladda barnen med lite kunskap om resmålen, var hur lite populärkultur det finns från Berlin. Missförstå mig inte nu – det bara drösar av kultur från Berlin men hur ska vi kunna visa barnen via populärkulturen vyer, historier och filmer från Berlin. Paris syns ju i massa filmer så som Råttatouille och Aristocats tex. Disney verkar älska Frankrike och Paris men Berlin då? Säg en familjevänlig film där Berlin är spelplatsen? Svårare va??

Men tillbaka till ämnet, och här är era tips med era citat/texter rätt av:

Era bästa tips för att resa med barn i Berlin & Paris

Berlin

“Eftersom maten är viktig i er familj som den också är i min vill jag tipsa om några guldställen i Berlin: 12 Apostel vid Savignyplatz (Bleibtreustrasse) – där äter man familjepizza stora som vagnshjul
klassikern currywurst äter man på Bier’s Kudamm 195 på Kurfürstendamm 195. Välj mellan champagne, vodka eller juice/saft/läsk att dricka till.
Sen finns det ett café på Knesebeckstrasse (tror jag) som har en Zimt-Schmand-Mandarinen-Kuchen som är to die for… Inte så söt, men jäkligt god! Alternativt ligger caféet på Bleibtreustrasse.
Sen bör ni vuxna hinna med en Berliner Weisse mit Schuss!
Enjoy Berlin!”

“Det finns många fina lekparker i Berlin, den HÄR bloggen listar några
Vi gillade området Friedrichshain och sedan i området Mitte finns det här stället med ett trapphus som är helt nerklottrat och någon designaffär högst upp.
Om man besöker Checkpoint Charlie kan man för en liten slant få stämpel i sitt pass att man varit där.
Om man besöker Berlinmuren där alla målningar är och går till närmsta tågstation (minns inte vad den heter) så hittade vi modelltåg på stationen. Man la i en slant och sedan fick man se tågen köra.”

“Ritterchokladfabrik, nutella café, berlinmuren, trabantsafari, underjordiska skyddsrum, åka båt på floden. Finns massor! Och mycket god mat!”

“Tropical Island strax utanför Berlin är tips”

“Naturhistoriks Museum og teknisk museum i Berlin er begge gode med børn. Det første har dinosaurskelletter och den andet har biler, fly, tog indendøre!!! En rigtig regnvejrs-aktivitet”

“Tempelhof Lufthavn er en nedlagt lufthavn der nu bruges som park, der er Urban gardening haver og folk griller, skater, cykler, spiser is. Der var en skøn stemning.”

“I Berlin finns en mkt fin djurpark att hänga i en söndag eller lördag med Berlinarna själva. Det gjorde vi fjörrfjol med en nioåring och en trettonåring. Precis lagom soft. Vi var även på naturhistoriska museet där och såg dinosaurieskelett. Utöver muren och Stasimuseet (som kanske era barn är lite små för)”

“Berlin upplevde jag som väldigt käckt med barn då det finns så många grönområden, parker mm. Samt se Berlinfrån flodbåt var trevligt.”

“Spennende! I Berlin vil jag anbefale Prenslauer Berg, det passer så bra for familier at tyskarna kaller det “Familienberg” … vi bodde i et liten leilighet på Axelhaus & Blue for et par år siden og hadde det SÅ fint! Dessuten kan man hoppe på trikk og lett reise til andre delar av byen.”

“Hvis I har tid, det ligger en time i tog udenfor Berlin skal i taget till Schloss Sanssouci, det er et slot med det smukkeste romatsiske haveanlæg og en lille botanisk have er der også.”

“Promenera längs Berlinmuren och gå över bron till Kreuzberg och promenera runt i Kreuzberg, härligt bohemiskt område. Orkar inte barnen gå så mycket så är det många som hyr cyklar. Tipslänk

“Lyxig frukost – jag längtar tillbaka till detta café!
Börja dagen i hjärtat av Prenzlauer Berg med en stor brakfrukost på det kombinerade kaféet och blomstershoppen Anna Blume (Kollwitzstrasse 83). Beställ en Anna Blume Special – en färgsprakande bukett av ostar, frukter och charkuterier, serverat på ett våningsfat.”

 

Paris

“Vi åker alltid kollektivt där vi är och i Paris måste man ha passbilder på korten (om ni köper flerdagars). Där finns det förarlöst tåg, kommer inte ihåg vilken linje, som mina barn som gillar tåg tyckte var spännande. Det går att sitta längst fram i tåget. Mycket spännande!”

“Paris var vi förra året med barnen oxh där var effiel tornet bäst. Vi förbokade biljetterna hemma (ett måste), men man får ändå stå i kö. Det vi missade var att köpa till biljett ända upp. Men det är bra högt upp ändå. Vi åkte till Pompado och fuskade oss in genom att lossas att vi skulle besöka restaurangen, husvärden tipsade oss om det. Det var väl inte så mycket att se förutom utsikten.”

“Var i Paris för kanske 3-4år sedan och upplevde det som jag brukar; rätt tröttsamt med köer till de vanliga sevärdheterna, det allra bästa minnet är en tidig morgon löparrunda längst med vattnet. Inga turister hade vaknat, sopbilar, verkligt liv på något sätt <3”

“I Bois de Boulogne i Paris finns en nöjespark som heter Jardin d’Acclimatation. Det går ett väldigt gulligt tåg till nöjesparken. Där finns olika attraktioner och mysiga matställen. Perfekt för barn!”

“Det förarlösa tåget är metrolinjen 14. Och för personen som uppskattade tidig morgonrunda bifogar jag min favoritlåt som beskriver PARIS med stort P:”

TUSEN TACK för alla fantastiska tips som trillat in. Sitter du nu och bara “åh men hallå – du får ju inte glömma … i Paris eller Berlin”??? Toppen, skriv då en kommentar här så lägger jag till!’

Comments (4)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.