Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

18 april, 2019

Gett mig själv en tidig födelsedagspresent & planerar om hallen

Nu har väl ändå jag överraskat mig själv på flera sätt. Om du följt mig och min inredning av hemmet så vet du att det inte går fort. Jobbar helt klart med slow living, eller slow inredning som jag kallar det. Men nu har jag tagit ett stort steg och beslutat mig för att nu ska hallen faktiskt göras om, som jag tänkt galet länge.

Så här är det i nuläget.

Och så tänkte jag överraska mig själv med en för tidig födelsedagspresent. Liksom “nä men, inte ska väl jag, åh du är för snäll – precis vad jag önskade mig” ha ha!

Och apropå slow inredning – den fantastiska lampan In The Tube som jag såg första gången på möbelmässan 2016 har inte släppt från mitt minne. Den vill jag verkligen ha i huset, med på min shortlist redan 2016. Så nu slog jag till för några veckor sedan när Artilleriet hade rea på lampor. Det är faktiskt ett tips ju: Om du kommer på vad det är du vill inreda med – våga vänta på rean. För har du väntat några år kanske nån månad vara värt några hundralappar ju.

Nu landade lampan här hemma efter lång väntan. Och längtan.

Ett avlångt rör som ska hänga där på väggen. Med en glödlampa uppe och nere, bakom metallnätet.

Okej, häng med nu – så här är planen. Monsteran får vara kvar (ja, du kanske minns att jag funderade på att flytta/gör mig av med den) men spegeln ska säljas. Den är fin men här i funkisvillan är den inte helt passande tycker i alla fall jag.

Där bakom spegeln ska lampan placeras och till höger om lampan vill jag ha en långsmal spegel. Nästan från golv till tak och väggfast. Och det tredje är att jag tänker måla den väggsnutten i en mörkare färg.

Det är knappt att det syns men väggen är lite böjd, så den följer den mjuka rundning från trappan. Jag tror att den rundningen kommer fram bättre om väggen blir mörk. Vad tror du?

Så nu är jag på jakt efter en grymt bra elektriker som kan dra sladdar inne i väggen, ta bort gamla sladdar och sätta in nya strömbrytare. Har du någon på lut?

Hoppas nu få eld i baken och få tag på elektriker så jag snart kan både visa upp slutresultatet och själv få njuta av en härlig funkishall.

Comments (1)

  • När man ska göra inköp till inredning där man investerar lite, tex tänker jag på en designerlampa placering kök.. Tilltalas så mkt av din filosofi om att ta det lugnt o kanske invänta på att den där prylen kommer på rea.. Men hur ska man tänka kring färger? Vårt kök ser ut på ett visst sätt nu, inget självvalt, vi flyttar förmodligen till annan lägenhet nästa år.. Vill man att prylen ska hänga med i många år, kanske hela livet, så behöver den ju kunna passa in, kanske i många olika miljöer.. Men framförallt inte bli en “odd one out” eller det kanske blir så i början när man börjar göra val o sedan blir det mer harmoniskt efter hand när allt faller på plats? Kanske blir färgvalet säkrare just när man låtit valet o beslutet ligga o gro under lång tid..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.