Följ mig:
Barnrum Pyssel för barn Tips & Trix

Tips för att få igång kreativa barn

7 juli, 2019

”Mamma, jag har inget att göra!” Är det något som känns igen? Kan bli tokig på den meningen för sett finns så klart tusen och en saker att göra och när jag rabblar upp allt blir det bara suckar tillbaka. Det var liksom inte att de söta rara barnen inte visste vad som fanns utan bara det att de inte orkade starta något själva.

Men nu har den där meningen inte dykt upp lika ofta för dels vet de mitt svar när de säger de där orden men också att i köket har jag rustat med bästa botemedlet mot jag-har-inget-att-göra-sjukan. Nämligen papper och pennor lättillgängligt.

Eller så här; redan från när vi flyttade in i huset för 6 år sedan har jag haft pennor och papper i köket men nu är de ännu mer tillgängliga och barnen kan lätt ta tag i dem och gå loss.

I korgar menade för bestick har jag laddat med pennor i massor. Två korgar står i köket med tuschpennor och akvarellpennor samt saxar redo att tas fram och i hyllan ligger buntar med papper rita på, klippa i eller skapa med.

Som jag brukar säga när vi är på resa vilket också så klart stämmer även hemma; finns det bara en penna och ett papper har man aldrig tråkigt!

Lätt att ta fram, lätt att ta med dit de vill rita, pyssla och leka.

Innan hade jag gamla konservburkar med pennor men då dessa korgar hänger ihop och kan bäras är de så smidigare. Och så klart lite snyggare också måste medges.

Får ofta frågan om mina barn är kreativa och pysslar mycket då jag har mycket material hemma. tror inte de är mer kreativa än andra barn men deras tröskel är helt klart sänkt så när de vill skapa så finns materialet där.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

  • Svara Ines 30 oktober, 2019 at 09:43

    Vilket bra tips, var är den fina korgen ifrån?

  • Lämna en kommentar

    Close