Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

14 september, 2019

Om jag hade en ledig dag i Stockholm, med barnen

Är du i Stockholm med barn och vill ha en dag fylld med upplevelser utan att göra några större utsvävningar? För ett tag sedan hade jag en riktigt kul dag på stan med de två stora barnen. Inga extravaganta saker men gav oss en riktigt kul dag med äventyr i det lilla.

Jag har förstått att de “dag på stan”-inläggen (HÄR och HÄR) har uppskattats så här kommer en variant, nu med barnvänliga tips.

Under Stockholms broar

Tror vi är många som bor i Stockholm som inte nyttjar vattnet som omger oss hela tiden. Jag ville visa barnen staden från vattnet så jag bokade biljetter till en rundtur.

Vår båt och kapten.

Vi kom en kvart innan båten skulle gå och det visade sig att övrig passagerare hade varit där låååångt innan oss för kön var lång. Båten slukade alla och vi fick en egen rad i båten i alla fall.

Det är lätt att hänga med på turen med guidningen i hörlurarna.

Stockholm ser helt annorlunda ut från vattnet.

Och kul hade vi.

Det som blev barnens roligaste upplevelse med turen var slussningen. Hur båten stiger åt ena hållet och sjunker åt det andra mellan Mälaren och Saltsjön.

Även om jag bott i den här stan hela mitt liv så känns det som jag är i en annan stad när jag får se den så här.

Vi tackade sjön och gick i land.

Roligare toabesök & fönstershopping

Jag skulle kunna skriva en bok om var man kan gå på toaletten gratis och lättillgängligt i den här stan faktiskt. När det nu fanns ett springande behov av just ett sådant besök tog vi oss till Mood gallerian.

Här finns en av stans roligaste toaletter för barnfamiljer. I taket finns en upp och ner-värld och en minitoalett för de mindre besökarna.

Sånt här uppskattas alltid av barnen. Se där, ett toabesök som också blev ett litet äventyr.

När vi ändå var inne i gallerian tog vi en liten lov runt för fönstershopping.

Då vi alla är mat- och bakintresserade så vi drömde om härliga bakstunder hos Leila.

“Titta mamma, här är ju din butik.”

Jag är en riktig lakritsoman och saknar alltid lakrits när jag plockar i lösgodishyllan så en hel lakritsaffär är ju himmelrike.

Tvärs över gatan ligger ett annat himmelrike, en blomsterhimmel.

Att stick in huvudet för att fylla på klorofyllnivån och inspireras hos Floristkompaniet är alltid en bra idé.

Sedan var jag bara tvungen att ta en snabb vända för ännu mer inspiration hos HM Home nere på Stureplan.

Jag vet inte hur du är men jag kan dra runt en hel dag med bara fönstershopping för att inspireras. Mycket har jag redan hemma och inte sällan kan jag få inspiration till att använda det genom att kolla butiker. Motsägelsefullt men ändå.

Denna gång blev jag omåttligt förtjust i grönt porslin. Och så fördjupades min kärlek till rotting.

Nu gav barnen upp och det var dags för lunch.

En snabb resa till Asien

Barnen älskar sushi och hade inte testat poke bowl så jag tog dem till mitt favoritställe: Kimchistan. Ett hål-i-väggen-ställe vid Hötorget med magiskt goda skålar.

Barnen hade varit så fyllda av tålamod i mina butiker så nu var det dags för deras.

Runt hörnet finns en butik jag inte förstår ett skvatt av men de gillade det.

Lördagsgodis från USA

Längre bort på Sveavägen ligger en amerikansk matbutik som är fylld av helt galna godissorter

Gick ut därifrån med väldigt glada barn och tackade Stockholm för en kul dag på stan.

Comments (2)

 • Hej!
  Snubblade över din sida och fångades av bilden tagen ovanifrån med dom magiskt goda skålarna. Vi är en ny start-up som öppnar upp i hjärtat av Malmö, på lilla torg. Din bild hade varit magisk med alla färger att få trycka och hänga upp på en av våra väggar. Inspirationen och menyn är hämtad från asien fusion med bar burgers, bowls, sallader och koreanska smårätter. Skriver gärna ut ditt namn, då du är fotografen, och hade varit en ära att få ge din snapshot liv på våra fina väggar 🙂 Du når mig på min mail, Ioanna.th@icloud.com

  • Hej! Vad kul att du gillar mitt jobb och mina bilder. Som du förstår ger jag inte bort mina bilder utan jag säljer dem. Så om du önskar köpa och använda mina bilder så tar jag gärna vidare samtal, du hittar min mejladress i Kontakt. Att skriva ut namn på fotografer är en självklarhet.

   Med vänlig hälsning,
   Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.