Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

23 september, 2019

Snabba bilder från imorse – när sjön var spegelblank

Jag har bloggat nu i 8 år och förr om åren lade jag ut lite så där snabba inlägg med bilder för att dela med mig av och själv minnas de små stunderna. Sedan jag började med Instagram (@helenalyth.se) på riktigt har det blivit lite mindre av den varan här på bloggen. Instagram är ju snabbare och för stunden – instant, så det kändes fel att också göra det på bloggen. Men bloggen kommer alltid vara min favoritplats och kanske jag ska vara lite mer snabb-i-farten- även här? Eller var vill du läsa och följa mig?

Hursomhelst, i morse hade jag möjlighet att ta en en snabb promenad för träning har det inte blivit mycket av på sista tiden. Nu ville jag, behövde jag, få röra på mig i raskt tempo. Och det visade sig att promenaden var som att gå i en tavla så mobilen fick dokumentera. Naturen var ljuvlig.

Från kvarterens husgator går en stig ner till Mälaren och vår badplats. Detta är mitt favoritstråk att promenera på.

När jag kom ner till stranden låg vattnet helt stilla och spegelblankt. Blev helt mållös och hänförd.

Så makalöst vackert.

Och om jag zoomar in så får du se en suddig häger där ute på bryggan.

Liten and simmade lugnt fram till mig förmodligen ihop om att jag var en generös matare. Nästa gång få jag ha lite godsaker i fickan.

Detta är faktiskt min barndsoms strand då vi flyttat tillbaka till mina gamla hoods. På den här stranden lärde jag mig simma, äta vaniljpuck och leta pantflaskor för att köpa några smågodisar i strandkiosken. Många somrar här med fina gamla minnen och nu har möjlighet att skapa ny tillsammans med mina barn. Sådant som gör mig så tacksam.

Så mäktigt med naturen som skapar de vackraste vyer. När solen skapar ånga på sjöns kalla yta. Och solen som speglar sig och ger två solar.

Andades och tog fart. Nu var det ändå dags att sluta stå och glo för att promenera raskt och svettas rejält. Hoppas jag kan få rutin på detta nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.