Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

28 september, 2019

Lösgodisets dag – skatten vid regnbågens slut

Lösgodisets dag! Det ska vi fira eller hur!? Jag har redan laddat med en laddning här hemma så ingen kommer gå lottlös på lösgodis. Eller plockgodis och smågodis. vad säger du? Jag säger nog lite av varje av de tre jag nämner här i alla fall.

Lösgodisets dag – skatten vid regnbågens slut

Av det godis jag hade så var det ju väldans glada färger så att göra en regnbåge låg nära till hands.

Den här påsen är ikonisk eller hur? Vet du historien om den? De här cirklarna på påsen ska symbolisera mynt som, främst, barn la upp på disken i kioskerna som fanns förr. Ni vet – när man sa: “en sån, två sånna och… två sånna…” för man fick då inte plocka själv utan det gjorde kioskägaren. Så de mynt som lades fram kunde vara 1-krona, 2-krona och olika småmynt med 5-öring och 25 öring mm. De hade samma storlek som cirklarna på den klassiska godispåsen. Gulligt eller hur?!

Ja, nu är det inte så mycket mer att göra än att grabba tag i regnbågen och ställa till med ett kalas. Ha en god dag och  lite lössläppt kanske, hi hi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.