Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

3 januari, 2020

Vårt nyårsfirande 2019

Jag visade nyss upp dukningen för vårt nyårsfirande och lovade återkomma med mer om själva middagen och firandet. Har väl aldrig tidigare varit så dålig på att dokumentera men det fanns inte så mycket tid eller inte heller riktigt orken att tänka bloggbilder detta året tyvärr. Men jag får visa i målande texter lite mer ingående om hur kvällen förlöpte. För det blev verkligen en pangkväll på alla de sätt.

Som sagt, vill du se mer och läsa mer om dukningen kan du se det HÄR.

Blev klar med dukningen lagom till min käre kompis J kom för att laga förrätt och varmrätten ihop med min make vid 14.00. Dessa två herrar är både sjukt intresserade av mat och galet duktiga kockar så deras sms-konversation inför denna middag skulle kunna bli till en hel roman.

Det skapades stordåd i köket. Maken hade kokat ner en sås från 6 liter till 4 liter, mat hade marinerats i dygn och delar var förberedda så nu var det bara att sätta igång.

Kreativt kaos med vackra råvaror.

Jag smet iväg och satte på mig min silverklänning som jag nu inser attjag inte heller fick på bild. Kan bara försäkra dig om att jag var nyårssnygg i alla fall, ha ha.

Sen kom då resten av gänget. 8 vuxna och 9 barn. Mina kära vänner från studietiden med respektive och barn. Firar 23 år som vänner i år. Värt att fira bara det!

Äldste sonen hjälpte till i lag-försnacks. Han har helt klart ärvt sin fars känsla för mattlagning.

Får be att presentera försnacksen: Snittar av västerpottenpaj med citronsmetana och löjrom toppad av syltad rödlök, Rödbetsschips med färskoströra med rostade hasselnötter och gräslök samt sked med laxtartar med ingefära. Allt detta goda med lyxig champagne. Inte en smula fanns kvar.

Sedan var det varsågoda till bords. Och här ser du min löjligt snabba bordsplacering: en smal remsa papper under förrättstallriken med namnet på.

Förrätten: kokta svala rödbetor, gulbetor, polkabetor och tunt skurna rädisor med smörstekta krutonger av surdegsbröd på en spegel tonnato (tonfiskmajonnäs) och krasse. Så fantastiskt gott!

Hurra för kära vänner!

Varmrätten från himmelriket men kanske inte alls på en bild som återger dess storhet: Anka med tre sorters potatis; potatismajonnäs, potatiskaka och inkokt potatis på en sås (recept direkt från förra årets kock) haricot vertes, picklad och stekt portobellosvamp och granatäppelkärnor.

Efterrätt som ett konstverk. Vitchoklad-cheesecake med halloncoulis, egengjorda geléhallon, maränger på chokladkakskross och nötkrokant.

Sedan var det dags att röra sig ut för att invänta tolvslaget.

Ett sagolikt gäng.

Några raketer och pang så var det 2020.

Hem igen för världens roligaste spel; Sing sing. Ett lag läser en textrad från en känd låt och andra laget ska gissa på nästkommande textrad och artist. Så kul för alla åldrar faktiskt. Sådan succé.

Sedan flyttades soffbord bort och det blev dans till kl 03. Det blev den bästa nyårsaftnar jag kunnat drömma om. Så tacksam och känner att detta ger den bästa starten pop 2020.

Comments (1)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.