Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

4 april, 2020

Ge dig själv & ditt hem ett lyft i påsk

Ge dig själv & ditt hem ett lyft i påsk, ett annonssamarbete med Rusta

Nu när vi går mot ljusare tider så är vi många som vill se över vårt hem och påsk är en perfekt tid med lediga dagar att sätta igång. Är det kanske nu du ger dig själv nya vara tapeter i påskägget?

Jag har tidigare visat två tapetseringar jag gjort här hemma med Rustas tapeter och jag kan lova att det är ett projekt som inte ska ta mer tid än just nån påskdag. Både hallen med den mönstrade tapeten Grön Skog och i sovrummet med den enfärgade tapeten Blå Linne fick jag upp på en helg.

Tapeter hos Rusta

Visste du att Rusta har hela 131 olika tapeter i sitt sortiment. Olika mönster, motivtapeter och enfärgade. Är inte säker på att alla vet om den tapetskatt de har. Deras tapeter är till fantastiska priser så du kan välja bland flera stilar och få ett helt nytt rum och hem till en låg kostnad.

Smidiga och smarta tapeter

Rustas tapeter är Non-woven tapeter vilket betyder att de är skapta för att vara extra enkla att sätta upp. Med Non-woven tapeter kan du applicera limmet direkt på väggen, sedan placeras tapeten kant i kant för att få det bästa resultatet. Non-woven tapeter sväller eller krymper inte som traditionella papperstapeter gör. Du kan läsa mer om Non-woven HÄR.

Alla tapeter är FSC-märkta och tillverkade av Europas största tapetproducenter. All pappersmassa som används vid tapettillverkningen kommer från certifierad skog. 

 

Att välja ut några få favoriter kan vara svårt men om jag ska välja några som får mig att tänka på vår, sommar och ljusare tider så är dessa nedan.

Tapet Boutique, Pastell handmålad.

Tapet Boutique, Blå sparvar

Tapet Classic, Pastell Medaljong

Tapet Scandinavia, Gråvit Grenverk

Tips för att tapetsera

Rusta har en superbra guide för dig som vill få bra hjälp på vägen för tapetsering. Se den HÄR.

 

Påskpyssel med tapetrester

När du har tapetserat så lär du få några rester över och så här i påsktider så är det väl perfekt att påskpyssla med dem.

Jag är så barnsligt förtjust i påskkärringar. Det är en sådan roliga symbol för påsken men som fått stryka på foten lite för den pigga påskharen. Jag vill få in den igen och något påskkärringar är så är det mönstrad och med färg. Perfekt att använda tapetrester!

Ladda ner mall för delarna HÄR och för över till kraftigt papper.

Påskkärring av tapetbitar

Gör så här: Klipp ut delarna i dina mönstrade tapeter. Vrid ihop halvcirkeln och limma på överlappet så det blir som en kon.
Markera ca 3 cm upp på överlappet och skär lite med vass kniv/skalpell och stick in en grillpinne.
Limma spetsarna på hucklet, gärna med limpistol för snabbare fästning och fäst på motsatta sidor och spetsen på konen med luft mellan hucklet och spetsen.
Klipp till en avlång bit och vik på mitten. Lägg på mallen för katten med tassarna ner mot viket och klipp ut så det blir en ihopvikt katt. Limma på en av katternas baksida och limma runt grillpinnen bakom påskkärringen.
Klipp fransar på kvastborstet och limma på mittenremsan. Fäst runt grillpinnen och rulla tätt ihop runt sig själv.
Trä tråd på en synål och fäst genom påskkäringens huckle högst upp.
knyt ihop tråden och häng upp.

Nu är det bara att göra ett helt gäng så himlen fylls av påskkärringar som flyger mot blåkulla på skärtorsdagen.

En katt av geparden från tapeten Grå savanna. Mycketpassande!

Blåvit Loka, Grön skog och Blå konettblomma

Grå krysantemum och Grå savanna

Hoppas du nu blev inspirerad att ge dig hem ett lyft till våren och att fylla påsken med skapande både i hemmet och till påskpynt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.