Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

6 maj, 2020

Så planterar jag om väggfast klätterväxt, växtgardin

Att plantera om växter som är fast i väggen är inte det enklaste. Att ge den stora och långa porslinsblomman i matrummet är något jag dragit mig för i det längsta. Dels för att det känts så omständigt och för att jag var rädd för att göra något som skulle få hela blomman att dö. Om jag bara låtsades som om det regnade behövde jag inte göra något. Men nu signalerade växten att det började bli lite trångt i krukan.

Okej då, bara att görat då rå!

Så planterar jag om väggfast klätterväxt, växtgardin

Tog barnens pyssel-vaxduk som skydd då en väggfast klätterväxt ju måste planteras om på plats. Insåg att det kommer bli mycket jord och laddade med duk, dammsugare och borste.

Då det var längesedan jag planterade om den slingrande porslinsblomman insåg jag att den skulle bli svår att lyfta ur krukan. Vanlig trädgårdsspade räckte inte. Fick ta till grillvertyg med långt skaft för att lossa runt kanterna hela vägen ner till botten.

Ställde den nya krukan jämnt och gjorde en snabb rockad med krukorna som bytte plats.

Jösses! Inte mycket jord uten nästan bara ett virrvarr av små rötter. Nu på med massa ny frisk och näringsrik jord.

Porslinsblomman växer flera meter varje sommar så nu har jag gett den bästa förutsättning för att klättra vidare i matrummet.

Ja vad säger man? Grönt är skönt eller hur??!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.