Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

1 juli, 2020

The art of vänta på loppisfyndet

Jag har insett viken typ av loppisjägare jag är. Jag är den där som scannar av en loppis, en second handbutik eller välgörenhetsaffär ganska snabbt. Finns det något jag ska hugga direkt? Sedan tar jag ett varv till och tar fram min jaktlista – den där listan med det jag VERKLIGEN letar efter och behöver.

Ja för jag har, och skrivit om det förr, tidigare varit en sådan som lockats av låga priser och hopp om fynd köpt saker som sedan blivit liggande i lådan och då var ju pengarna, om än så lite, slängda i sjön. Pratar om det när jag var med på Nyhetsmorgon och pratade loppistips. Du kan se inslaget HÄR.

Det som är den lista jag har i huvudet är dels en önskelista som tex en gammal patinerad vinkylare men främst den där listan med de saker jag önskar komplettera det jag redan har.

Här om veckan hände något jag trott, efter 21 års jakt, att jag inte skulle få uppleva.

The art of vänta på loppisfyndet

När jag träffade min man för 21 år sedan och våra påsar slogs ihop hade han med sig 4 fina gafflar i mässing och trä. Kanske att jag inte tyckte lika mycket om dem som han då men de har liksom växt sig in och blivit en del av vårt fredagsmys med charkisar. Tyvärr hade de inga knivar så de var alltid singlar så att säga. Men så en dag…

På Myrorna låg det ju knivar i samma storlek i mässing och trä! Inte helt samma modell men helt klart en maka till vår kaka.

Den där känslan av att ha letat och sökt i alla dessa år och sedan få valuta från det är ju så tillfredsställande.

Och när jag ändå tar upp det är med att söka efter komplettering eller vänta tills man hittar exakt det man vill ha: Allt i bilden är just precis så.

Den vita porslinsbrädan hade jag sökt länge efter och fann på en loppis i Skåne, de där träskivorna som smörgåsassietter har jag köpt en här och en där och nu fått ihop ett gäng, de små glasen såg jag en likande stil på på en bild på minsta och sparade i önskemappen och en dag fann jag dem just på loppis. Det är en typ av slowshopping som inte riktigt är med bevakningar på internettjänster som Blocket och Tradera utan analog.

Så mitt tips om jag har något så är det att göra en önskelista och tänk att det får ta tid. Man vet aldrig när man hittar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.