Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

28 augusti, 2020

Välkommen på en husesyn på övervåning i funkisvillan

Vad sägs om att hänga med på en husesyn på övervåningen i funkisvillan? Rundvandringen på nedervåningen jag gjorde i våras blev så himla poppis så då bör väl en dito göras en trappa upp? Nu är ju faktiskt alla rum klara och jag har plåtat material klart så det var ju “bara” att leta i arkivet och sätta ihop.

Okej, häng med nu! Nu kliver vi en trappa upp i funkisvillan. Hoppas du hör de knarrande golven för det är något som är genomgående i huset. Men nu ska vi titta. Välkomna!

Det första vi möts av när vi klivet upp för trappan är den övre hallen. Den hall och passage som numer blivit till mitt arbetsrum. Det tog sin lilla tid. Först en förändring från lekrum till rum med arbetsbord.

Tassar över den mjuka mattan till det rum som på ritningarna från 1940 kallas herrum. Hmmm… då kan man ju bara undra var damrummet var menat att vara??? Nu är det vårt sovrum.

Sovrummet som först var världens mest pinsamma skämsrum som jag där sedan designade en panelvägg, inretttapetserat och skapat en tavelvägg för att nu vara mitt favoritrum.

Sedan vänder vi helt om och går ut igen och möter den öppna spisen i hallen/arbetsrummet där jag satt upp skåp på väggen, läs mer HÄR.

Där finns bredvid trappan även lillkillens rum som har förärats husets största inbyggda garderob i original. Nästan så jag vill bygga en koja i den.

Vi kliver ut och går vidare mot de andra rummen och möts först av badrummet som vi totalrenoverade det första vi gjorde i huset. Det badrum som jag får så många frågor om när det har googlats på “funkisbadrum”. Och det rum som hamnat mest i media i olika inredningsreportage och hyrts ut till olika filminspelningar.

Och sedan var det badrummet som gjorde att jag blev tillfrågad att vara med i tv-serien Vem bor här?. Älskar att vakna med denna färgterapi.

Vi vänder om och går ut för att mötas av en till färgklick i dotterns rum. Ett rum som genomgått många förändringar och förvandlingar. Allt har följt med dotterns ålder och behov. Nu är det ett tjejrum men jag tror snart att hon vill ha ett tonårsrum med mer attityd. Hon har redan önskat större garderob. Ut åker kanske då dockskåpet…?

Vidare ut till en nyskapad korridor. Det stora ursprungliga sovrummet som som vi delade av till storebrors rum och en garderobskorridor.

Så lyxigt att vi kunde skapa sovrum till alla barn i liknande storlek och samtidigt få till en variant på walk-in-closet.

Storebrors rum är det senaste tillskottet i fix. Det tog lite tid att förstå hur han ville använda sitt rum. Det som inte syns/fotograferats är hans enorma trumset som finns mot fönstret. Från identitetslöst vitt rum blev det husets mysigaste rum.

Om vi kliver ut från korridoren kan vi komma till balkongen. Den som jag inredde första sommaren vi bodde här men sedan fått vara en rätt tom plats men vacker.

Vid plåtningen för Plantagen däremot fick den visa vad den kan gå för. Jag har lite att lära där.

 

Ja och där var det slut. Mycket färg, mycket funkis och väldigt mycket personlighet kan jag tycka. Hoppas på i alla fall. Alla rum är skapade för oss och hur vi vill använda dem. Ska bli spännande att se hur saker och ting kommer ändras och formas med oss. Att barnens rum kommer ändras är jag övertygad om för de lär inte vara de samma små personer de är i dag så länge till. Jag och maken däremot… vi är nog de vi är. Kanske vi faller för några nya tavlor men i övrig är vi nog glada i hur vi har det. Men man vet aldrig. Tapeter med spännande mönster har jag börjat titta på ju…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.