Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

16 oktober, 2020

Vegetarisk taco med quorn & tillbehör

Men hallå fredag! Här kommer jag med ett tips till dig: en hejdundrans god taco. Ja jag kan säga att det var bland de godaste jag både ätit och gjort själv. Och vacker så man smäller av blir den ju med om jag får säga det själv.

taco med quorn

Det blev en vegetarisk taco igår (tjuvstartade lite…) med quornbitar men som så ofta när man äter taco; det är ju tillbehören som gör hela grejen. Tror jag fick in hela kostcirkeln i en och samma taco. I alla fall alla smaker på hela smakpaletten kan jag tycka.

Vegetarisk taco med quorn, ananassalsa & guacamole

Om vi då tar det hela från grunden, som jag byggde upp godsakerna.

Först är det så klart tacoskalet och trots att jag sedan kanske 1,5 år helst äter små mjuka tortillabröd ville jag ha hårda skal. Och det var bra med crunch.

Sedan då fyllningen. Jag brukar ha tunt skuren isbergssallad i botten men nu hade jag ingen hemma så det blev babyspenat. Hallå i lådan! Aldrig med isberg. Spenat var ju så mycket godare.

På med ett fett lager av guacamole. Hur jag gör den kan du läsa HÄR (obs, gammalt inlägg från 2013 så min fotograferingsnivå då…oj oj). Sedan på med smör- och vitlöksfrästa bitar av quorn. Mycket bra storlekar på bitarna så tacon inte spricker.

Nu har vi tre lager där salt och vitlök är dominerande så där ville jag ha något syrligt. Det blev annanassalsa och picklad rödlök. Jo, det var perfekt med båda två. Picklad rödlök hittar du recept på HÄR. Ananassalsan finns att läsa HÄR.

Toppa med färsk koriander och tunt skivad chili. Pang tjong, där satt den!

taco med quorn ananassalsa

Ja med detta önskar jag dig en riktigt fin fredag och smaklig dito.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.